Buna ziua! In 2018 am achizitionat un teren in acte "teren arabil" in suprafata de 81 de arii, cu toate actele CF si schita cu delimitare facuta si tarusi batuti in colturile proprietatii. Acolo unde am cumparat terenul, proprietarul era singurul care avea actele in regula. Acum au venit cu aceste cadastrari generale de comuna si mi-au mutat schita intr-o vale mlastinoasa la aproximativ 25 metri mai jos de capatul terenului. Acum mi-au mai ramas teren arabil aproximativ 35 de arii si restul o mlastina ce nu poate fi folosita deloc. Primarul, inginerul din primarie, inginerul de la firma care a facut cadastrarea toti se spala pe maini si spun ca trebuia facut loc pentru pamanturile bisericii, dar nu mi se pare normal pe mine ca proprietar sa ma muti la 25m de locul unde folosesc pamantul (declarat in APIA acolo de 5 ani, a fost curatat si de spini tot de catre noi, fiind singurul teren curat din aceea zona) doar ca sa faci loc la altul. Problema e ca pamantul meu in acte este pozitionat pe 3 nr topo vechi (dupa vechile schite) si eu acum mai sunt pozitionata dupa "noua schita" doar pe un nr topo din cele 3 vechi, iar cu partea de pamant de au coborat-o in mlastina m-au trecut peste alt nr topo al unui alt om ce are pamant acolo. Ce pot face in aceasta situatie? Toti spun sa astept contestatiile de la Cadastru dar tare mi-e frica ca vor face ei cumva ceva si imi voi pierde pamantul achizionat cu banii mei din munca mea. Va rog un sfat. Pot sa ii dau in judecata pentru repunerea inapoi pe propria schita? Si daca da, am sanse sa castig? Imi doresc doar sa imi pot folosi pamantul acolo unde l-am cumparat si l-am folosit si pana in prezent. Va multumesc pentru evantualele raspunsuri.
Buna ziua,
Nu au voie sa faca asa ceva.
Este un abuz.
Faceti contestatie la incheierea de carte funciara, daca a fost astfel emisa.
Si foarte important, contactati un avocat din zona.
Întãruºare teren
hot77cmc
Bine v-am regăsit.
Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)