Bună ziua am o nelămurire. Am avut împreună cu soția mea în îngrijire prin contract pe mama mea. Soția nu sa ținut de îndatoririle din contract. Între timp mama a murit. Anul acesta a murit și soția mea. As6 dori să știu dacă fica soției mele din altă căsătorie (căsătorită la rândul ei)are dreptul că urmaș,deoarece eu mai am un frate mai mare și 3 nepoți de la un frate mai mic decedat și el de tânăr. Contractul de îngrijire a fost făcut cu ilegalități. Se poate anula??. Mama că să nu își supere nora care a spus : fără contract de îngrijire nu îți îngrijesc mama. Eu mi-am iubit și mama și soția deopotrivă. De acea mama a declarat că nu mai are urmași.
Buna ziua,
Va referiti la drepturi succesorale după mama dumneavoastra
Daca DA, atuni raspunsul in privinta fiicei vitrege (doar a fostei sotii) raspunsul este NU, nu are niciun drept de mostenire al mamei dumneavoastra.
La mostenire veti veni dumneavoastra, fratele cel mare si cel mic, mostenirea impartindu-se in 3 parti egale.
Fratele cel mic vine la mostenire prin reprezentare adica prin copiii sai acestia primind impreuna treimea ce i s-ar fi cuvenit lui.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
domnul a inteles gresit speta, mama dvs nu mai avea casa in proprietate, asa ca fratele/ nepotul etc, nu au ce mosteni.
fiica sotiei, o mosteneste pe amam ei, sotia dvs, deci va avea o cota din casa.
ce puteti face, daca mama dvs nu a murit de mai mult de 3 ani, e ca fratele si nepotii, sa va dea in judecata ca nu ati ingrijit de mama dvs si daca hotararea le va fi favorabila, casa va fi mostenita de cele 3 parti, dvs, fratele si cei 3 nepoti.
Bună ziua,mulțumesc frumos că mi-ați răspuns la întrebare. Între timp a murit și soția mea in 2023. Cum as putea repara greșeală enorma pe care am făcut-o lasandu- ma nipulată de sotie punând pe mama sa mintă și să repun in drepturi pe frate și nepoți. Pot face oare un testament în care să îmi las partea mea că moștenire lor.?
Mostenire
aurelica
Buna ziua,
Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu.
Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)