avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua trăiesc în concubinaj de 6 ani,în urma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua trăiesc în concubinaj de 6 ani,în urma căreia ...

Bună ziua trăiesc în concubinaj de 6 ani,în urma căreia a rezultat o fetita de 1 an și 6 luni ,concubinul a devenit foarte violent din cauza băuturi eu as vrea sa părăsesc domiciliu dar din păcate în romania nu am pe nimeni . Dacă plec cu fata în Italia și sun la d.a.s.p.c și anunț, pot avea probleme pentru răpirea minorului ? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:34, 28 Ianuarie 2023
Nu puteți pleca în Italia fara acordul notarial al concubinul dvs de a călători cu copilul în afara tarii și evident ca va trebuie și pasaport de calatorie pentru fetita. La fel, pentru pasaport este nevoie și de semnătura tatalui.
Puteți obține aceste acorduri de calatorie de la el pe cale amiabila sau pe calea instantei de judecata.
Puteți promova aceste acțiuni și cât timp stați la el, nu este nevoie sa părăsiți domiciliul comun, atat timp cât va puteti simți în siguranță acolo.
Contactați un avocat( de pe forum sau recomandat) sa va explice in detaliu situatia deoarece dacă nu o sa mai formați o familie cu partenerul dvs este nevoie sa aveți o hotărâre judecatoreasca pentru copil în care sa stabiliți cum se exercita autoritatea părintească asupra fetei, unde va fi domiciliul ei, ce program de vizita va avea tata, cuantumul pensie de întreținere etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat
Daca tatăl apare în acte doar prin proces se poate rezolva și nu este chiar ușor.
Trebuie făcută și ancheta sociala în străinătate.
Durează câteva luni dacă ați castiga procesul.

Scris din București 2023
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama abuzata de concubin in italia vera veronica vera veronica Traiesc in concubinaj cu un cetatean roman in Italia si avem si un copil minor impreuna.Vreau sa plec in Romania cu copilul fara acordul concubinului meu, ... (vezi toată discuția)
Copilul pe numele tatalui, cu ce ma afecteaza in cazul separarii nefiind casatoriti ? Sarahdeea93 Sarahdeea93 Buna ziua!traiesc in concubinaj si am o fetita de 10luni.problemele sunt multe:tatal fetitei are probleme cu bautura,jocuri de noroc si un comportament ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori și eu o informație, am stat cu o persoană ... Lorenaalexandra Lorenaalexandra Buna ziua, as dori și eu o informație, am stat cu o persoană în Italia, după care am avut un copil împreună,Noi ne-am despărțit, și eu am plecat în ... (vezi toată discuția)