avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Tatal copilului meu a achizitionat un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Tatal copilului meu a achizitionat un apartament la ...

Buna ziua,

Tatal copilului meu a achizitionat un apartament la care eu am contribuit cu jumatate din suma de avans. Apartamentul este pe numele lui, cu credit bancar, iar noi nu suntem casatoriti. In urma unei relatii pline de abuzuri, inclusiv cu politie chemata pentru agresiune verbala repetata, am decis sa ma despart de el. Cand i-am solicitat inapoi banii de avans si investiția in mobila si amenajarea casei, a spus ca imi va returna banii (cate 100 de eruo lunar), mai putin chiria pe toata perioada locuita impreuna (15 luni). Chirie pe care bineinteles ca nu mi se pare normal sa o ceara si care nu a fost stipulata legal. Mentionez ca rata a fost achitata doar de el insa am impartit toate cheltuielile casei. Pentru un apartament de 3 camere, mobilat si utilat din banii comuni, ar vrea o chirie de 200 euro pe luna. Rugamintea mea eate sa imi spuneti ce pot face dpdv legal in aceasta situatie? Mulțumesc frumos!
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa apelati URGENT la un avocat.
Din pacate situatia este destul de neplacuta pentru dumneavoastra.
Fara un act cat de cat legal ,,, nu prea aveti ce face. Nici el nu va poate cere chirie nici dumneavoastra banii inapoi.
Dacă puteți sa dovediți investitiile în acel imobil, inclusiv avansul, prin orice mijloc de proba, atunci va puteti recupera sumele de bani.
Pentru aspectele juridice referitoare la copil trebuie sa va adresați instantei de judecata și sa stabiliți domiciliul copilului, modalitatea de exercitare a autorității parintesti, cuantumul pensiei de întreținere și un program de vizita.
Contactați un avocat ( de pe forum sau recomandat) și discutați în detaliu toate aspectele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului si împărțirea bunurilor alinaneacsu89 alinaneacsu89 Buna ziua De 9 ani sunt împreuna cu tatăl copilului, timp de vreo 5 ani am stat in concubinaj acasa la părinții mei , ei au decedat si casa părintească ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza apartament sot raluka raluka De curand m-am casatorit. Sotul meu are apartamentul in care stam dinaintea casatoriei. Intrucat si eu contribui la bunastarea apartamentului am hotarat sa ... (vezi toată discuția)