avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca tatal se afla in concediu de crestere al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca tatal se afla in concediu de crestere al copilului, ...

Buna ziua,

Daca tatal se afla in concediu de crestere al copilului, si mama ramane insarcinata in aceasta perioada si naste al doilea copil, poate baneficia de concediu de maternitate pentru al doilea copil in timp ce tatal se afla in concediu de crestere copil pentrru primul copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:42, 30 Ianuarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Este o problema daca in acelasi timp tatal se afla in concediu de crestere copil pentru primul copil iar mama se afla in concediu de materitate pentru cel de al doilea?

Este o problema daca in acelasi timp tatal se afla in concediu de crestere copil pentru primul copil iar mama se afla in concediu de materitate pentru cel de al doilea?
dersu uzala a scris:

Buna ziua,

Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei prevazut la art. 2 alin. (2) din Ordonanta (85% din media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului) rezulta un cuantum mai mic decat cel al indemnizatiei primita pentru copilul anterior, se acorda acelasi cuantum al indemnizatiei primita anterior.

Asadar, daca nasterea intervine intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru primul copil, veti putea beneficia de aceeasi indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.

OUG 111/2010 nu prevede ca mama si tatal copilului sa fie amandoi, in acelasi timp, in concediu crestere copil (CCC), fiecare pentru vate un copil.

Pentru un raspuns oficial puteti sa intrebati la ANPIS, E-mail: secretariat@mmanpis.ro
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine imi suspenda in continuare cim? EricaTimea EricaTimea Sunt in concediu de crestere a copilului pana luna viitoare. Intre timp s-a nascut al doilea copil si trebuie suspendat in continuare CIM. Problema este ca s-a ... (vezi toată discuția)
Ccc alexynoa alexynoa bua ziua,am si eu cateva nelamuriri in Privita acordarii ccc.eu lucrez in maPn,iar sotia este cetatean bulgar si nu lucreaza.in conditiile in care a nascut un ... (vezi toată discuția)
Ambii parinti simultan in ccc cu copii diferiti ContSters466787 ContSters466787 Buna ziua, Sotia este in ccc cu primul copil care implineste varsta de 2ani in aprilie,dar este cu grad de handicap mediu cu prelungire pana la 3 ani, are ... (vezi toată discuția)