avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, doresc sa cumpar un apartament impreuna cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, doresc sa cumpar un apartament impreuna cu prietenul ...

Buna ziua,
doresc sa cumpar un apartament impreuna cu prietenul meu,
participatia la plata locuintei este diferita ; participatia prietenului este in proportie de 1/3 din valoarea totala, iar eu restul. Daca este posibila o astfel de cumparare?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:50, 30 Ianuarie 2023
Bineinteles, comparati pe cote parti in functie de contributia fiecaruia.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

Dumneavoastra veti detine o cota de 2/ 3 din dreptul de proprietate, iar prietenul o cota de 1/ 3 .

In contract, sa se specifice modalitatea in care este platit pretul, ce sume de bani sunt avansate de dumneavoastra, ce sume de bani sunt avansate de prietenul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament ! ContSters290529 ContSters290529 Am achizitionat in urma cu 5 ani un apartament impreuna cu logodnicul meu.Amandoi suntem propietari si in urma cu 1 an ne-am despartit.Apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Achizitionare locuinte - tineri necasatoriti bianca.blendea bianca.blendea Eu si prietenul meu dorim sa ne achizitionam o locuinta (nu suntem casatoriti). Dorim ca amandoi sa fim proprietarii locuintei in acte si avansul sa-l dam ... (vezi toată discuția)
Eu impreuna cu fata mea (majora) dorim sa cumparam o garsoniera.intreb: ... convoyeur2004 convoyeur2004 Eu impeuna cu fata mea (majora) dorim sa cumparam o garsoniera.Intreb: 1-putem trece pe actul de V-C numele meu dar si al fetei mele? 2-putem specifica in ... (vezi toată discuția)