avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte proprietate

Care este mai convenabil din punct de vedere financiar?(la notar)Actul de vanzare-cumparare sau actul de donatie?Am inteles ca donatia este atacabila in justitie..poate sa ma lamureasca cineva?Este vorba de instrainarea unui apartament intre parinti si fiu.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: oana dohan , utilizator 21:01, 24 Septembrie 2006
Nu "financiaru''" ar trebui sa te intereseze pe tine - raspunzandu-ti, totusi, la-ntrebarare: ambele se taxeaza la valoarea imobilului donat, respectiv vandut, asadar, nu sunt diferente, cel putin, majore.
Cum spuneam, ar trebui sa te intereseze ce se intampla cu contractul dupa moartea tatalui.
Fara a intra in amanunte, "cel mai" avantajos ;) pentru fiu - si asta cu atat mai mult in cazul in care mai are frati - este contractul de vanzare-cumparare simplu, fara nici o alta clauza, in special cea de intretinere!!!!, pt ca ar fi luat tot ca o donatie iar bunul s-ar "intoarce" la masa succesorala fiind si el impartit alaturi de celelalte bunuri.
Si ar fii ideal daca in ziua asa-zisei vanzari-cumparari in contul tatalui ar aparea banii primit pe apartamentB-)
Multumesc mult!
Numai bine!:)
In cazul in care ai frati, surori, te sfatuiesc sa faci un contract de vanzare-cumparare. Donatiile se raporteaza la masa succesorala si poti avea mai multe probleme. Din punct de vedere financiar nu sunt deosebiri. Fiecare se taxeaza la valoare. Poti sa alegi pretul cel mai mic, stabilit in functie de rangul localitatii si zona in care este situat imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act donatie sau vanzare cumparare! david ciprian david ciprian va rog sa-mi spuneti si mie cam cat m-ar costa pentru o suprafata de teren intravilan de 500 m.p. in caloare de circa 15000 de euro, un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare apartament? chirileanucoca chirileanucoca as vrea sa stiu cum e mai avantajos un contract de vanzare -cumparare sau un act de donatie pentru un apartament .Mentionez ca se face doar un transfer de ... (vezi toată discuția)
Liberalitati excesive barbup barbup [quot]\"[i]Promisiunea de vanzare nu transfera proprietatea ,ci da nastere unor obligatii cu caracter personal pentru parintii tai care sunt obligati fata de ... (vezi toată discuția)