avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Statului roman nu-i pasa de copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Statului roman nu-i pasa de copii

Conform unei hotarari judecatoresti din Romania trebuie sa-mi duc copilul in Italia la resedinta de baza,la tatal lui. Cand am plecat de acolo am plecat din centrul de protectie al mamei si copilului unde eram internati in urma violentelor tatalui. Acum trebuie sa inapoiezi copilul eu fiind nevoita sa raman in Romania. Ce se va intampla cu copilul meu? Protectia copilului de acolo nu-i va lasa acestuia copilul.Eu nu am 3000 de euro sa-mi platesc un avocat sa obtin custodia copilului. Stiti ce se va intampla.Copilul o sa fie adoptat de autoritatile italiene.Statului roman chiar nu-i pasa de situatia copiiilor ei? Ce sa fac,unde sa mai apelez. Sunt disperata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:10, 25 Ianuarie 2010
Procesul a fost pentru inapoierea copilului la resedinta de baza din Italia. Autoritatile italiene au sesizat Ministerul justitiei ca am parasit Italia cu copilul fara acordul tatalui. Eu am plecat din centrul de protectie unde eram internata nu de acasa de la tatal copilului. Acum sa=l duc in Italia sa=l interneze in centru iarasi? ce sa fac?
ar trebui sa va vada cineva actele, sa va dea un sfat...
spunand franturi de poveste, nu are nimeni cum sa va ajute
ati dat divort.. nu ati dat..v-ati casatorit in romania sau italia?

(dvs la acest proces, nu ati fost aparata de un av?)
daca acea hotarare e definitiva trebuie sa va intoarceti in italia, ca doar nu-l lasati sa plece singur... trebuie sa incepeti procedurile de divort si incredintare
nu inteleg, daca si copilul e roman, de ce ai nostri l-au cedat asa usor, mai ales ca ati venit in Rom dintr-un centru de protectie
Situatia, cu adevarat, e dificila.
Cand ati parasit adapostul respectiv ati spus cuiva (autoritati, celor de la adapost) ca vreti sa reveniti in RO? Banuiesc ca nu – deoarece italienii au avut initiativa procesului… Sau, tatal copilului a reclamat autoritatilor italiene plecarea dumneavoastra?
Cred ceea ce ramane de facut este sa mergeti in Italia, alaturi de copil… Dar afirmati ca sunteti nevoita sa ramaneti… Prea complicat pentru un forum, indraznesc sa scriu…
Sunteti casatorita cu tatal copilului?
Statul italian n-o sa va “ia” copilul cat timp sunteti alaturi de acesta si dovediti ca puteti avea grija de el… In momentul in care veti fi in Italia veti putea demara si singura procesul pentru incredintarea copilului – daca stiti suficient de bine limba (si e mult mai ieftin decat cu un avocat). Sigur, aveti nevoie de sprijinul familiei, al prietenilor si… chiar al strainilor.
In care oras din Italia locuiati?

Statul roman nu prea are ce sa faca in asemenea situatii – dv ati incalcat, in primul rand, legislatia italiana, parasind adapostul… si parasind tzara cu un minor, fara acordul tatalui. Interesant este ca ati reusit sa iesiti din Italia… Copilul are numele dv de familie in acte?
Pentru o rezolvare favorabila sunt necesare multe-multe amanunte in asemenea cazuri. Banuiesc ca ati avut avocat care sa va reprezinte in procesul despre care scrieti…
Va doresc succes!
Nu am fost casatorita cu tatal copilului. Copilul are numele tatalui in acte. Locuiam in loc. Lucca, Toscana.Acesta a reclamat plecarea mea. Sunt amenintata zilnic la telefon de catre tatal copilui si-mi este frica sa parasesc teritoriul Romaniei. Ce sa fac? Sa ma ascund?
Va intrebam in ce localitate erati in speranta ca va pot orienta catre cineva care va poate ajuta (la asociatii ma gandeam). Un lucru, insa, pot scrie: sunt si acolo (in Lucca) avocati ”din oficiu”- si pentru cauze civile, nu doar penale – adica, sunt platiti de stat... Dar trebuie sa fiti acolo, cu actele in regula. Si puteti face o cerere pentru un avocat, facand dovada ca nu aveti venituri... si demarati procesul de incredintare (custodie) minor.

Cred, totusi, ca si aici mai puteti rezolva ceva – daca hotararea nu e definitiva...

Alte discuții în legătură

Proces inapoiere minor Schafy Schafy Sunt o mama disperata. In urma procesului unde am fost acuzata de rapire de minori, de la Curtea de Apel Bucuresti, s-a hotarat prin sentinta definitiva ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cu mama romanca ,tata italian Meuta Georgeta Meuta Georgeta Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata. Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de ... (vezi toată discuția)
Ducere copil la tata Schafy Schafy Trebuie sa duc copilul la domiciliul de baza in Italia, la tatal lui in urma procesului de la Curte de apel Bucuresti la care s-a dat o sentinta ... (vezi toată discuția)