avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicii au dedecedat de peste 20 de ani. Mami si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicii au dedecedat de peste 20 de ani. Mami si fratele ei nu ...

Bunicii au dedecedat de peste 20 de ani.Mami si fratele-ei nu au facut succesiunea necesara.Intrebare:Daca imi da o declatire olograf,autentificata notarial ca imi cede partea dinsei de casa,are vreo valoare ptr succesiune??Sa o fac eu in locul danse?Fratelenu pare intreseat..!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:18, 1 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Nu, nu are valoare.
Prima data trebuie facuta succesiunea si apoi poate ceda ce doreste.
acest răspuns util
O declarație olografa nu are nici o valoare pt rezolvarea problemei dvs.Trebuir dezbătută succesiunea la notar ,cu cât așteptați mai mult cu atât lucrurile se vor complica...

acest răspuns util
Daca imi da o declatire olograf,autentificata notarial ca imi cede partea dinsei de casa,are vreo valoare ptr succesiune??

ce ziceti dvs, se traduce in a va lasa testament si asta poate sa faca fie la notar, fie olograf, dar pt ca trebuie sa indeplineasca anumite conditii de fond si forma, mai bine il face la notar.
Deci nu e vb de vreo declaratie, ci sa mearga sa va lase prin testament ce are si ce ar putea mosteni de la parintii ei.
Din pacate,din cate stiu,nu pot eu,ca nepot,sa fac direct succesiunea dupa bunici..!!
acest răspuns util
cat e mama in viata nu. Dupa ce ea decedeaza, puteti.
dvs sunteti singurul mostenitor al mamei ?
daca da, nu trebuie sa va lase testament ca sunteti singurul mostenitor.
Va poate imputernici sa o reprezentati la dezbaterea succesorala dupa parinti, asa puteti.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare, testament sau altceva...? pdulau pdulau Buna. Situatia noastra este in felul urmator: doi copii, parintii decedati, mama singurul copil la parinti. Tatal mamei mort (bunicul copiilor). Sora mai ... (vezi toată discuția)