avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Am nevoie de ajutor, verișorul meu este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Am nevoie de ajutor, verișorul meu este angajatul ...

Bună ziua!
Am nevoie de ajutor, verișorul meu este angajatul bisericii pe postul de îngrijitor. Preotul nu-i dă zile de concediu în ciuda faptului că este stipulat în contract. Înafara de 20 de zile concediu ar avea dreptul și la zile libere dar nu primește. Înțelegerea inițială era că va lucra de luni până vineri câte 8 ore și duminica 3 ore..dar din păcate lucrează de luni până vineri 8 ore + sâmbătă, duminică câte 3 ore fără repaus. Mai nou preotul vine cu niște cerințe imposibile cum ar fii să se urce în turn care e la înălțime de 4 metri. Oare are voie legal să ceară așa ceva? Nu ar fii nevoie de un specialist- alpinist? El este foarte speriat. Dat fiind că este epuizat și psihic și fizic are tendința să facă tot ce se zice. Cum pot să i ajut? ITM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 1 Februarie 2023
Buna ziua!
Sa faca sesizare la ITM pentru nerespectarea contractului de munca de catre preot.
Concediul de odihna este obligatoriu.
Verisorul dvs va trebui sa depune sesizare la ITM , nu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalarea orelor de munca madaluca madaluca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot face echivalarea orelor de munca ( la 8ore /5 zile pe saptamana) tinand cont ca momentan lucrez 6 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Ore muncite pe saptamana tulceanul tulceanul spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; ... (vezi toată discuția)
Zile lucratoare taga taga este legal sa lucrezi 8 zile fara nici o zi libera? (vezi toată discuția)