Am auzit din intamplare o discutie si nu am reusit sa gasesc un raspuns edificator pe Internet.
Fiind intr-o asemenea situatie ma intereseaza in mod direct.
Daca lucreaza in domeniul bugetar pot/puteau beneficia de un spor de pana la 30% din salariul de baza. Zile suplimentare... nu am auzit si nu cred. Zilele suplimentare la concediu se acorda pentru vechime si daca la evaluare au performante deosebite (tot la bugetari).
Legea 319 din 2006 reglementeaza siguranta in munca. Acum depinde in ce domeniu lucrati, de exemplu in ministerul sanatatii , legea se completeaza cu ordinul 171m care la anexa 3,lit b pct 8 spune ca persoanele care utilizeaza in mod obisnuit aparatura cu ecran de vizualizare pe o durata de minim 75% din timpul normal de munca beneficiaza de spor 15% si conform HGR 250 din 1992 are dreptula la 4 zile concediu suplimentar. Acum eu cred ca in fiecare domeniu este un ordin sau alt act normativ care reglementeaza conditiile acestea de securitate in munca. De ex in cadrul MAI, este sporul de antenta(radiatii) la care se adauga 6 zile concediu suplimentar.
"Legea 319 din 2006 reglementeaza siguranta in munca"...Poate cineva sa ma ajute sa gasesc aceasta lege.Se poate aplica si personalului din televiziuni care 100% din programul de munca se desfasoara in fata ecranelor tv?
Lucrez in cadrul Ministerului Comunicatiilor la explooatarea unor Statii de televiziune si de radiodifuziune.Nu inteleg de ce angajatilor MI li se da spor de radiatii electromagnetice pentru lucrul cu statii portabile de radioemisie(cu radiatii puternice de cativa miliwati)iar noua,celor din sistem nu ni se acorda acest spor stiind ca lucram la cativa metrii de antenele ce emit programe radio-tv cu puteri de cativa kilowati,supraveghind emisia tv 100% din timpul de munca cu ajutorul monitoarelor tv.....Ce putem invoca in acest sens?