avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am primit un mesaj in care am fost anuntata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am primit un mesaj in care am fost anuntata ca mi ...

Buna ziua, am primit un mesaj in care am fost anuntata ca mi s.a pus poprire pe cont.Ai primit o poprire de la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Prahova.Suma din conturi este blocata pana la 7244 RON.. In perioada respectiva 2019-2020 eu am primit stimulentul de insertie, dar am lucrat, intre timp am schimbat locul de munca. Intredevar a fost intrerupt ca au fost 2 săptămâni de proba apoi mi s-a facut contractul de catre cealalta firma. Conform legii se pierde dreptul la stimulentul de insertie cu ziua urmatoarea in care beneficiarul nu mai realizeaza venitul. In mod normal trebuia sa se intrerupa si sa nu mai primesc . As dori sa stiu in aceasta situatie ce as putea sa fac. Daca eu lucrez cu 5 ore si mi se opreste tot conform mesajului ca toata suma din cont va fi blocata pana la 7244 noi cum ne mai ingrijim copii? Adica mancare haine etc? Ce facem in aceasta situatie ca am auzit tot mai multe cazuri de acest gen.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:10, 3 Februarie 2023
Daca ati citit legea ( OUG 111/2010)trebuia sa cititi si art. 19, care spune
(1) Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situația sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plății drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariția acesteia.
(2) Comunicarea prevăzută la alin. (1) se transmite de către primărie agenției teritoriale în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării.

Puteti depune contestatie dar nu stiu ce sanse de castig ati avea...
Nu va pot opri mai mult de 1/3 din salariul net incasat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara - stimulent de inserție Iulian v Iulian v bună seara,asta vrea sa aflu dacă pe data de 17 .01 .2018 mi sa întrerupt contractul de munca la firma care am luat stimulent de insercție de crestere a ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea situatie : un salariat beneficiaza de stimulant de insertie pentru copil pana la doi ani. La un moment dat, acesta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. exista un termen de timp in care trebuie sa te reangajezi ... Elena-l6. Elena-l6. Buna ziua . Exista un termen de timp in care trebuie sa te reangajezi că sa beneficiezi in continuare de stimulentul de inserție. (In contextul in care am ... (vezi toată discuția)