avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire vacanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire vacanta

Dragi colegi,
Vreau sa va prezint si eu o speta cam incurcata.
Cunosc o persoana care vrea sa intre in posesia unei garsoniere al carei proprietar a decedat acum cativa ani, fiind prieten de familie cu acesta.
Defunctul nu a avut mostenitori, cunostinta mea ocupandu-se de inmormantare si facand toate cheltuielile necesare.
In plus, locul de veci al familiei cunostinei mele a fost concesionat impreuna cu defunctul, 1/2 din acesta fiind al defunctului.
Defunctul nu a lasat nicio hartie, niciun testament prin care sa desemneze ca succesori pe acesti prieteni.
Mostenirea e teoretic vacanta.
Cunostinta mea a platit impozitul, intretinerea si celelalte cheltuilei, cu exceptia facturilor la curent, iar acum trebuie reinnoit contractul.
I-ar trebui actul de proprietate sau certificat de mostenitor.
Ce se poate face?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:06, 23 Ianuarie 2010
Si practic mostenirea este vacanta, nu numai teoretic.
Persoana in cauza nu are cum sa intre legal in proprietatea acelei garsoniere.
...deoarece, conform legii, mostenirile vacante apartin statului:(
sa stapaneasca imobilul vreo 30 de ani si dupa sa introduca o actiune in constatarea uzucapinii...B-)
ioana_cristea a scris:

sa stapaneasca imobilul vreo 30 de ani si dupa sa introduca o actiune in constatarea uzucapinii...B-)

Exact. E singura solutie.
Sa se mute acolo sau sa treaca din cand in cand, sa plateasca toate "darile" la zi, sa nu se sesizeze cineva ca nu are stapan, si sa astepte sa treaca 30 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)
Succesiune roxana69 roxana69 Daca tatal meu a avut in posesie loc de veci concesionat pe 25 ani, acesta intra in calcul pentru succesiune? Este impropriu spus loc de veci pentru ca locul ... (vezi toată discuția)
Taxa de concesiune pt cimitir Josephine2016 Josephine2016 Buna ziua, v-aș ruga sa îmi explicati daca 1.trebuie sa plătesc vreun impozit pentru cele doua locuri de veci ale părinților mei, in afara de faptul ca ... (vezi toată discuția)