avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna! Am si eu o intrebare legata de numarul zilelor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna! Am si eu o intrebare legata de numarul zilelor de concediu ...

Buna!
Am si eu o intrebare legata de numarul zilelor de concediu de odihna in cazul unui contract individual de munca cu 4 ore/zi.
Stiu ca in Codul Muncii la art. 145 alin. (1) scrie ca durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
De asemenea, stiu ca acestea in primul an de activitate se calculeaza proportional cu perioada lucrata.
Intrebarea mea este, pentru un contract individual de munca cu timp partial, 4 ore/zi de Luni pana Vineri, la cate zile de concediu de odihna are angajatul respectiv? Toate 20 sau doar 10, si de ce?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:38, 3 Februarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Intotdeauna durata CO se calculeaza efectuiv cu perioada lucrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
concediu de odihna timp partial baloghjoe baloghjoe Buna ziua. Intrebarea mea ar fi sunt angajat cu 4 ore pe zii (jumatater de norma) avand in vedere legislatia in vigoare la cate zile de concediu de idihna sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la c.i.m. cu timp partial catalincosti catalincosti Buna ziua ! Am angajari cu timp partial, astfel : -unul are 2 ore/ zi - perioada nedeterminata; -al doilea lucreaza 4 ore pe saptamana , perioada ... (vezi toată discuția)