avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune la deces fara bunuri comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune la deces fara bunuri comune

Bună ziua! As dori sa aflu, o informație referitoare la următoarea situație: soțul decedează și nu avea bunuri comune cu soțul supraviețuitor, deci dobândite în căsătorie, (proprietăți , bani in banca dobândiți de soțul supraviețuitor prin vânzarea cu acte notariale a bunurilor proprii), in afara unei sume modice in contul de salarii, dar are copii din prima căsătorie, care locuiesc în străinătate, deci nu vor veni la succesiune, neavând motiv, ce se întâmplă?? Că soțul supraviețuitor este oricum deținătorul , cu acte doveditoare a propriilor bunuri. Se poate încheia succesiunea...? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:15, 3 Februarie 2023
Ce succesiune vreti sa dezbateti daca ziceti ca nu avea bunuri?
In masa succesorala intre bunurile lui proprii si partea lui din eventuale bunuri comune, dar ziceti ca bunuri comune nu sunt.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
Se dezbate succesiunea pe suma aia modica, din contul de salarii.
Dacă moștenitorii nu se prezintă, succesiunea se dezbate în instanță.
se poate si sa nu, daca suma nu e importanta cat sa merite efortul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune la doi ani după decesul tatălui recăsătorit. este posibil să fiu decăzut din dreptul succesoral? nanook61abc nanook61abc Buna ziua! Tatal meu a decedat acum 2 ani si nu s-a dezbatut succesiunea. Mentionez ca era casatorit cu o alta persoana decat mama noastra(suntem 3 copii ... (vezi toată discuția)