avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de ingrijire copil

Buna ziua!as vrea sa ma lamuriti intr-o problema,lucrez in invatamant si pentru continuarea studiilor am luat din 1 sept 2009 concediu fara plata pentru studii,acumm sunt insarcinata in 5 luni si as vrea sa stiu daca beneficiez de concediu de ingrijire copil si de indemizatie daca in ultimele 5 luni nu am contribuit la c.a.s.Pot plati din urma si sa imi reiau activitatea pana apoape de perioada nasterii.Unde m-as putea adresa? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 23 Ianuarie 2010
Buna ziua,
din pacate in perioada de concediu fara plata, nu a-ti platit nici contribuit la buget.
Aceasta perioada nu se ia in calcul pentru indemnizatie. Din cunostintele mele, nu se poate plati retro..mai ales in situatia d.voastra. daca totusi ar fi o portita, o puteti afla de la casa de sanatate de care apartineti
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, trebuia ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp trebuie sa lucrez inainte pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? cool_girl_em cool_girl_em Buna, sunt in ultimul an facultate la pedagogie. Daca incep sa muncesc din septembrie 2012 pana in iunie 2013, )pentru ca atat tine un an scolar) sunt 10 luni ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate mihaela zarnescu mihaela zarnescu lucrez in invatamant si momentan sunt in concediu fara plata pentru studii de 5 luni intre timp am ramas insarcinata,as vrea sa stiu daca beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil prichindutza prichindutza sunt insarcinata in 2 luni si sunt angajata de 1 an,dar pe perioada determinata(tin locul unei mamici care este in concediu de crestre copil.Ar trebui sa se ... (vezi toată discuția)