avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă în prima întâmpinare la divorț scrie ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă în prima întâmpinare la divorț scrie ca "soția" își ...

Dacă în prima întâmpinare la divorț scrie ca "soția" își poate păstra numele după divorț și după îsi retrage decizia de a păstra numele. Cum poate doamna sa își păstreze numele? Poate reuși cumva la proces sa își păstreze numele?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:42, 4 Februarie 2023
Da, este posibil, dacă soțul este de acord.
Art 383 C civ

(2) Pentru motive temeinice, justificate de interesul unuia dintre soţi sau de interesul superior al copilului, instanţa poate să încuviinţeze ca soţii să păstreze numele purtat în timpul căsătoriei, chiar în lipsa unei înţelegeri între ei.

(3) Dacă nu a intervenit o înţelegere sau dacă instanţa nu a dat încuviinţarea, fiecare dintre foştii soţi poartă numele dinaintea căsătoriei.

Prin urmare ceea ce trebuia sa faceti cand pozitia procesuala s a schimbat era sa formulati cerere de pastrare a numelui, temeinic justificata si sustinuta probator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort sakhal sakhal Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. Problema este in felul urmator< Doamna si Domnu Popescu hotarasc sa divorteze,insa Domnu ... (vezi toată discuția)
Divort maricut maricut la divort am fost de acord sa pastreze numele meu cum pot sa fac sa anulez acest acord (vezi toată discuția)