Buna ziua!
In cazul unui divorț, daca copilul sta la bunici, mama având un program încărcat,este posibil că tatăl să poată câștigă copilul? Menționez că Talal lucrează în strainatate
Minorul trebuie sa locuiască cu unul dintre părinți. Poate locui la bunici dacă nu contesta nimeni și va înțelegeți.
Se va face ancheta sociala unde va locui minorul cu părinții.
Cazul nu se poate lamuri în doua cuvinte sau cu un răspuns asa pur și simplu pentru ca trebuie sa aibă loc o judecată, un proces.
Greu de crezut ca minorul va locui la altcineva decât la un părinte.
Vedeți cum va sfătuiește și avocatul.de caz pentru ca este de discutat...
Greu de crezut ca instanta va stabili locuinta minorului la tata in starinatate, dar nu imposibil.
Veti avea cel mai probabil custodie comuna, nimeni nu "va castiga" copilul, bine ar fi ca ambii sa va bucurati de "castigul" unui copil in viata voastra.
Locuinta insa se va stabili la unul dintre parinti si anume - in functie de varsta si intersele copilului - la acela dintre parinti care raspunde cel mai aproape nevoilor emotionale, materiale, de securitate ale copilului, care ii ofera o sustinere constanta si care reprezinta un reper major in viata lui de pana acum.
Sfatul meu este sa aveți mare grijă la proces intrucat copilul trebuie sa locuiască cu unul dintre părinți.
Daca tatăl nu vrea sa se implice și se judeca in lipsa procesul ati avea șanse dar dacă tatăl solicita sa fie domiciliul minorului la el are șanse egale cu dvs. la proces.
Exista și precedente în acest sens.
Instanta nu poate încalca legea și niciun judecator nu va dori sa riște sa își piardă funcția sau sa fie sancționat disciplinar.
Procesul trebuie gândit în detaliu înainte de a începe...
Custodie copil minor
stella14
Am un copil de 13 ani jumate dat spre crestere si educare printr-o sentinta de divort(definitiva si irevocabila de 10 ani). As dori sa imi spuneti care sunt ... (vezi toată discuția)