avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divorþ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divorþ

Când m-am căsătorit cu soţia mea în 1984, mama soţiei ne-a dat suma de 50.000 lei, însă nu ni s+a spus de nici un fel de act, iar acum în timpul divorţului am aflat la dosar că atunci soacra mea şi cu soţia au făcut fără să mi se aducă la cunoştinţă, un contract de donaţie pentru suma respectivă. În act se prevedea că întreaga sumă va fii donată fiicei sale pentru cumpărarea unui apartament, însă eu cu soţia mea după ce că cu greu am obţinut banii de la mama ei, am folosit doar 30.000 lei pentru avansul apartamentului ( completat cu o diferenţă prin credit de la CEC pentru 5 ani ) pentru constituirea avansului, cei 20.000 lei folosindu+i pentru procurarea de mobilă. Eu am făcut un credit tot prin CEC pentru 15 ani, pentru constituirea diferenţei preţului apartamentului. Pe timpul achitării creditului de foarte multe ori soţia ( lucrând în industria uşoară ) nu putea acoperii valoarea ratelor la CEC, eu lucrând în domeniul nuclear şi având salariul mare acoperind şi achitând în toate aceste cazuri şi creditul soţiei. Acum la deschiderea partajului, soţia mea împreună cu mama ei, au cerut în cererea către instanţă ca ea să beneficieze de 65 % din valoarea actuală a apartamentului. Aş putea afla dacă are un temei legal şi ar putea obţine acest procent cu toate că a ţinut ascuns acel act de donaţie 22 de ani, şi ţinând cont că actele de împrumut de la CEC se observă clar valoarea fiecărui credit în parte. Aş putea solicita în nume propriu de la locul de muncă al soţiei un act din care să reiasă valoaresa veniturilor sale şi valoarea ratelor pe care nu şi le putea achita datorită salariului de mizerie pe care îl avea. Ce şanse şi care ar fii procedura de a o chema în faţa instanţei pe mama soţiei pentru mărturie mincinoasă în proces şi pentru fals în declaraţii _ Cu mult respect vă mulţumesc celor care care îmi vor da sfaturi.
Cel mai recent răspuns: nelush , utilizator 08:36, 8 Mai 2007
Procentul se calculeaza la intreaga masa de partajat. Nu se pot cere cote diferentiate pentru diferite categorii de bunuri.
Cheltuielile de reparaţii, remedieri locuinţă, taxe impozite locuinţă, efectuate de către soţ după părăsirea locuinţei soţiei, se pot ,, scoate ,, de la soţie inainte de partaj ? Aceasta refuză să participe material la aceste cheltuieli. Este posibil să iau ţeapă cu toate că am investit nişte sume de bani pentru renovarea apartamentului înainte de partaj ? Soţia a cerut ca partajul să se facă prin instanţă, şi instanţa să vândă apartamentul. Ce implică această modalitate de partajare ? Pot să solicit ca partajul să se facă de comun acord şi în acest fel să nu mai dăm bani aiurea, că fosta nevastă nu cred că mai gândeşte. Cam ce valori se achită avocatului şi instanţei în cazul în care se face partajul prin instanţă, şi care ar fii procedura ? V[ mul'umesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divorþ nelush nelush Când m-am căsătorit cu soţia mea în 1984, mama soţiei ne-a dat suma de 50.000 lei, însă nu ni s+a spus de nici un fel de act, iar acum în timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj 30% - 50% cristinani cristinani Inainte de casatorie, socrii mei au avut un apartament, l-au vandut si banii i-au depus intr-un cont pe numele sotului meu si al socrului. Banii din contul ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament mancipri mancipri apartament proprietate r.i.a.l. in care locuiesc de 15 ani tatal (divortat ) si fiul . tatal este titular de contract de inchiriere iar fiul , colocatar . ... (vezi toată discuția)