avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se intampla daca refuz sa platesc salariul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se intampla daca refuz sa platesc salariul presedinte asociatie bloc?

Ce se intampla daca refuz sa platesc salariu presedinte asociatie de locatari?
Vorbesc strict de salariu presedinte. Exista firma de administratie separata. CEX si cenzor nu au vrut salariu.
Recen't m-am mutat intr-un bloc de locatari unde presedintele asociatiei a cerut 250 lei per apartament salariu pe luna (80 apartamente).
Mi se pare aberant, si deoarece are foarte multi "tovarasi" in bloc a fost votat si acceptat de associatie asa ceva.
Daca platesc toate utilitatile si reparatiel comune, cu exceptia salariu lui, care sunt consecintele care le voi suporta?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:03, 8 Februarie 2023
Buna ziua

20.000 lei/luna????
Ce lucreaza pe banii astia? Freaca menta la greu sau taie fruze la caini?
Eu unul , n-as plati.
Presedintii de asociatie, de obicei nu au indemnizatie, e o functie mai mult onorifica.
pai nu vreau sa platesc, dar incerc sa aflu care ar fi consecintele.
se contorizeaza ca restanta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consecinta legala consta in acea ca prin neplata cote lunare de intretinere,veti inregistra sume cu titlu de restanta,care vor genera penalitati
Daca staruiti sa nu achitati c/v indemnizatie lunara presedinte de asociatie,asociatia de proprietari are dreptul legal conform disp L nr 196/2018 sa va actioneze in instanta de judecata sa instituie privilegiu imobiliar si in final veti plati sume suplimentare =onorariu avocat,cheltuieli de judecata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tot cred ca este o greseala...poate 250 lei/luna/bloc.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur @ mkta23 a gresit. Veniti cu informatii corecte si discutam.
Oricum @ynocentta v-a dat raspunsul corect, netinand cont de suma enorma inaintata de dvs.
Un exemplu: in asociatia noastra, presdintele incaseaza 500 lei net, intr-o asociatie cu 504 apartamente.
Deci, nici onorific, dar nici 250 lei/apt.
................................
Domnu' avocat - urata exprimare, de unde v-ati inspirat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remunerare presedinte- cea mai ieftina varianta andreistan andreistan Presedintele blocului nostru (eu) nu este remunerat. S-a luat decizia sa fie remunerat lunar cu mirobolanta suma de 250 RON. Care este cea mai \\"ieftina\\" ... (vezi toată discuția)
Plati datorii furnizori DanAlyna DanAlyna Buna ziua, In cadrul Adunarii Generale s-au luat urmatoarele decizii: - bugetul de cheltuieli pentru: presedinte: 100 lei/luna; lucrari ce nu necesita ... (vezi toată discuția)
Locatari restantieri oaniella oaniella Buna, am si eu o problema, in blocul in care stau exista 4 familii care sunt restantiere suma ajungand la peste 100000 lei .Dintre acestia o familie are ... (vezi toată discuția)