Ce se intampla daca refuz sa platesc salariu presedinte asociatie de locatari?
Vorbesc strict de salariu presedinte. Exista firma de administratie separata. CEX si cenzor nu au vrut salariu.
Recen't m-am mutat intr-un bloc de locatari unde presedintele asociatiei a cerut 250 lei per apartament salariu pe luna (80 apartamente).
Mi se pare aberant, si deoarece are foarte multi "tovarasi" in bloc a fost votat si acceptat de associatie asa ceva.
Daca platesc toate utilitatile si reparatiel comune, cu exceptia salariu lui, care sunt consecintele care le voi suporta?
20.000 lei/luna????
Ce lucreaza pe banii astia? Freaca menta la greu sau taie fruze la caini?
Eu unul , n-as plati.
Presedintii de asociatie, de obicei nu au indemnizatie, e o functie mai mult onorifica.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Consecinta legala consta in acea ca prin neplata cote lunare de intretinere,veti inregistra sume cu titlu de restanta,care vor genera penalitati
Daca staruiti sa nu achitati c/v indemnizatie lunara presedinte de asociatie,asociatia de proprietari are dreptul legal conform disp L nr 196/2018 sa va actioneze in instanta de judecata sa instituie privilegiu imobiliar si in final veti plati sume suplimentare =onorariu avocat,cheltuieli de judecata
Adam Grecu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Sigur @ mkta23 a gresit. Veniti cu informatii corecte si discutam.
Oricum @ynocentta v-a dat raspunsul corect, netinand cont de suma enorma inaintata de dvs.
Un exemplu: in asociatia noastra, presdintele incaseaza 500 lei net, intr-o asociatie cu 504 apartamente.
Deci, nici onorific, dar nici 250 lei/apt.
................................
Domnu' avocat - urata exprimare, de unde v-ati inspirat?