avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune. Buna ziua, un teren de 220 mp. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune. Buna ziua, un teren de 220 mp. poate fi impartit pe din doi in ...

Buna ziua, un teren de 220 mp. poate fi impartit pe din doi in cadrul unui proces de partaj intre doi frati?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:28, 8 Februarie 2023
Daca ambii sunt de acord se poate fie la notar fie în instanta.Daca nu exista acord nu se poate mai ales ca la o suprafață atât de mica e posibil sa nu primiți autorizații de construcție,sa nu aibă deschidere suficienta etc..Practic ce vreți. sa faceți cu 110 mp sa instalați o rulota,etc.?
Mulțumesc de răspuns. Vreau sa va spun ca eu sunt deja în posesia unei parcele de teren de 150 mp. care este în prelungirea celor 220 mp. carefac obiectul partajului. În acest caz, în cazul împărțirii în natura, eu voi face 260 mp. (150 mp. + 110 mp.) iar celalalt va rămâne cu 110 mp. Precizez ca suntem deja la instanta de judecata, procesul fiind pe rol. Fratele nu vrea imparteala în natura deoarece motivează ca el nu are ce face cu 110 mp. Nu poate sa construiască nimic datorita suprafeței și deschiderii la strada foarte mici. Mie îmi convine imparteala pentru ca eu pot construi ceva pe 260 mp. În aceste condiții, ce șansă as avea sa conving instanta de judecata sa accepte imparteala în natura? Mulțumesc anticipat!
Mai precizez ca valoarea pe metru pătrat stabilita în urma expertizarii autorizate este de 200 Euro.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Șanse destul de mici probabil, dar despre șanse ar trebui discutat cu av angajat.Daca ați fi vrut sa va fie atribuita întreaga suprafață și sa va despăgubiți fratele era logic și aveați șanse.. Dvs practic doriți sa atribuiți fratelui un teren care nu are nici o întrebuințare economica poate doar sa facă gradina de zarzavat.Depinde cum ați cerut,ce apărări a făcut fratele e greu de spus ce se va întâmpla.. ..
Nu se va imparti in natura, i se va atribui lui sau dvs si ii dati sulta fratelui

Alte discuții în legătură

Partaj dupa succesiune mihaela_badea mihaela_badea am facut succesiunea dupa tata. suntem 3 mostenitori de pret: eu, sora mea si mama noatra vitrega. bunuri propri(mostenite de la mama tatalui) : casa: parter ... (vezi toată discuția)
Imparteala topo leusan leusan Cum s-ar proceda in cazul unui partaj succesoral: Intre 2 mostenitori ,iar terenul total este de forma unu dreptunghi( latime =10 m/lungime 40 m),casa este ... (vezi toată discuția)
Testament - bună seara! am o întrebare va rog, despre un testament. În ... mamarina mamarina Bună seara! Am o întrebare va rog, despre un testament. În testament spune asa : ----- Se va împărți 1/2 în părți egale, atât imobilul cât și ... (vezi toată discuția)