avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri salariale

Va rog sa ma ajutati sa iau o decizie.
1. Pentru un salariu minim de 1200 RON corespunzator activitatii cu norma intreaga a persoanelor cu studii superioare ce si cat plateste angajatorul catre stat si care sunt sumele care ii sunt retinute angajatului?
2. care e suma minima care tb sa figureze in cartea de munca pentru o activitate profesionala (colaborare) in vederea platii contributiilor necesare pentru a obtine indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: butterfly_1976 , utilizator 18:19, 25 Ianuarie 2010
Iar daca accept PFA ar trebui sa fac o estimare de profit cat mai mare in ideea ca m-ar ajuta la obtinerea unei indemnizatii pt CCC mai bune - sau se face regularizare la intreruperea PFA?
Scuze daca nu reusesc sa fiu coerenta.
tudorvaleriu a scris:

Remuneratia pentru contractele de colaborare nu se trece in carnetul de munca.

Revin cu o intrebare:
Ce tip de activitate mi-ar asigura continuitate in cartea de munca in paralel cu acest PFA? Poate ca este o obsesie nejustificata dorinta de continuitate in cartea de munca si e legata de dorinta de a beneficia de CCC pe viitor.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
butterfly_1976, utilizator
Va scriu din nou cu speranta ca ma veti lamuri si in privinta intrebarilor de mai sus. Care sunt dezavantajele PFA atunci cand nu este decat o forma de a plati mai putini bani catre stat de catre angajator? (eu ma gandesc la concediu de odihna neplatit, contributie mai mica la fondul de pensii...)
Poate ar trebui sa deschid subiect nou in alta sectiune dar cred ca e mai logic sa intreb intai aici, sper ca nu supar pe nimeni.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului GL203401200 GL203401200 Buna ziua.As avea o intrebare daca ma puteti ajuta.Eu am societate (i.i)Intreprindere Individuala.As vrea sa o angajez pe sora mea la mine la firma,sa-i ... (vezi toată discuția)
Impozit salar minim popa d. popa d. Cat plateste o firma impozit la saluriu minim de 600 lei?Impozitul si al angajatorului si al angajatului? (vezi toată discuția)
Contributii angajator catre stat irina_manole irina_manole Buna ziua, Care sunt contributiile angajatorului catre stat, cum se calculeaza acestea si in ce cont trebuie varsate sumele? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)