avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna! Mama mea vrea sa-si faca dosarul pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna! Mama mea vrea sa-si faca dosarul pentru pensionare. Insa ...

Buna! Mama mea vrea sa-si faca dosarul pentru pensionare. Insa cand a venit momentul sa adune adeverintele de la toate locurile de munca, la unul dintre ele mi s-a spus ca a luat foc si nu mai exista fondul arhivistic. As dori sa stiu daca este posibil sa castige procesul impotriva acelei firme si sa dovedeasca ca a lucrat aproape 14 ani in schimb de noapte cu grad de toxicitate ridicat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 17:43, 11 Februarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Am uitat sa mentionez ca perioada in care a lucrat este intre anii 1985-1997, deci nu cred ca exista sanse sa fie valabila aceasta lege in perioada dintre acesti ani avand in vedere ca este relativ noua. Va multumesc!
Ați primit un răspuns total eronat..nici nu exista ITM pe vremea aceea si nici Revisal.
Perioada respectiva este inscrisa in carnetul de munca, verificati in el daca nu sunt trecute si sporuri.
Sporul de noapte nu se inscria in acea perioada, dar poate au fost sporul de vechime sau cel de conditii grele.
Oricum, sporul de noapte nu aduce o majorare consistenta a pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare revisal alexandra24 alexandra24 stie cineva daca scrie undeva ca trebuie sa introducem toate sporurile in revisal,cele fixe dar si cele variabile,urmand a fi modificate lunar?Mie mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Intocmire adeverinta pensie de ctre angajator sanda seimann sanda seimann Ma scuzati ca revin la acelasi subiect, dar doresc sa ma lamuresc cat mai bine asupra acestor adeverinte pe care unitatea la elibereaza pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Revisal hg nr. 500/2011 - cuantum sporuri alexandra24 alexandra24 Buna ziua,as dori sa stiu daca este posibil sa trecem in revisal hg500 valoarea sporului pt ore suplimentare(75%) ?eu din cate stiu(nu intocmesc statele de ... (vezi toată discuția)