avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nu mi-am dat acordul pentru munca in folosul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nu mi-am dat acordul pentru munca in folosul comunitatii.

Mi s-a deschis un dosar de cercetare penala in care sunt suspect la incalcarea art. 206 privind amenintarea. Anul trecut in primavara, m-am deplasat la un teren pe care l-am mostenit, unde mi s-a spus ca vecinul de alaturi impreuna cu cativa muncitori au intrat pe terenul respectiv pentru a darama gardul despartitor dintre cele 2 proprietati. Ajuns la fata locului am constatat ca intr-adevar aceia se aflau pe terenul meu si daramau gardul respectiv. Am cerut explicatii si i-am rugat sa amane activitatea pentru o alta zi in care sa fiu si eu prezent. Nu numai ca au refuzat, dar proprietarul a devenit agresiv verbal. Vazand ca nu exista intelegere, le-am impus sa paraseasca proprietatea mea si sa treaca dincolo de hotar, altfel voi recurge la forta. Mentionez ca in cele din urma s-au conformat si nu a existat niciun fel de agresiune fizica. Am trasat cu ajutorul unei sfoare prinse intre 3 tarusi si am facut fotografii, rugandu-i sa pastreze acel reper, altfel voi merge la instanta, dupa care am parasit zona, fiind in timpul serviciului, eu nelocuind acolo. Acum la aproximativ un an, sunt chemat la politie si aud ca mi s-a facut plangere penala pentru amenintare cu moartea. Am dat declaratie si am explicat cu amanunte exact ce s-a intamplat si am negat ca ar fi existat o amenintare cu moartea. La finalul declaratiei am fost intrebat daca sunt de acord sa prestez munca in folosul comunitatii. Am refuzat, spunand ca nu este necesar sa se ajunga acolo, intrucat sunt nevinovat. Intre timp am aflat ca muncitorii au depus marturie (mincinoasa) ca as fi amenintat. Politistul care mi-a luat declaratia nu mi-a spus ca au fost audiati si ca exista martori. Am revenit la politie si mi-a recunoscut ca au fost audiati ca martori cei care lucrau la gard. Eu nu am martori si singura mea proba sunt acele fotografii care se vede ca pe proprietatea mea pe o latura de circa 1 metru pe langa gardul despartitor, iarba era calcata si existau urme de materiale de constructii si semne ca pe acolo s-a lucrat. Pe restul proprietatii, iarba era deranjata. Politistul mi-a mai spus ca dosarul sigur ajunge in instanta si sunt sanse foarte mari sa fiu condamnat in baza declaratiilor martorilor. Intrebarea mea este ca desi ma consider nevinovat, pot fi condamnat la privare de libertate ptr ca am declarat ca nu sunt de caord cu munca in folosul comunitatii ? Fiind date cele scrise mai sus, in afara fotografiilor, cum pot sa pledez pentru nevinovatie ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:08, 14 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
altfel voi recurge la forta.

Orice diferend sau litigiu nu se solutioneaza prin agresivitate verbala sau fizica
Este hazardat sa ne pronuntam fara analizarea declaratiilor partilor implicate
pot fi condamnat la privare de libertate ptr ca am declarat ca nu sunt de caord cu munca in folosul comunitatii ?

Initial este necesar sa asteptati hotararea instantei daca aceasta in urma analizarii plangerii a declaratiilor partilor implicate va aprecia gravitatea faptei dv si va dispune munca in folosul comunitatii
Prestarea orelor de munca ineremunerata in folosul comunitatii se poate efectua in anumite conditii,existand si situatii in care cel condamnat poate invoca situatii medicale
Art. 561. -
(1) Instanţa competentă să dispună, potrivit art. 64 alin. (5) lit. a) din Codul penal, înlocuirea muncii în folosul comunităţii cu închisoarea este instanţa de executare, iar în cazul prevăzut la art. 64 alin. (5) lit. b) din Codul penal, instanţa care judecă în primă instanţă infracţiunea săvârşită înainte de executarea integrală a muncii în folosul comunităţii.

In situatia data,ar fi de preferat sa contactati persoana specializata care sa analizeze responsabil dosarul si sa hotarasca strategia de reprezentre si de aparare a intereselor dv
Daca ajungeți la instanță incercati sa va angajati avocat ca sa nu riscati sa ajungeți după gratii.
Chiar dacă sunteți nevinovat se poate întâmpla sa fiti condamnat.
Avocatul va poate fi de foarte mare ajutor.

Nu ar strica sa aveți avocat nici acum pentru ca va poate ajuta dacă va înțelege întreaga situatie care mie nu imi pare clara.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu un vecin LiviuP LiviuP Apelez la cei cu mai multa experienta intr-o problema de drept civil. Problema este urmatoarea : am o casa intr-o localitate rurala, iar un vecin cu care am o ... (vezi toată discuția)
Amenintare si distrugere familii de albine remmopnt remmopnt Detin o stupina ce este amplasata pe teren privat. Pe data de 14 iunie am fost amenintat de vecinul vecinului proprietarului unde tin eu stupii (deci nici ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu arma pneuros pneuros Am surprins niste indivizi care imi coseau iarba pe un teren pe care il detin neingradit, la insistentele mele acestea au sarit si au devenit agresivi si nu au ... (vezi toată discuția)