Vin și eu cu o situație foarte complicata dacaa puteți ajuta....Am venit în mai anul trecut în țară cu tatăl copilului,el fiind de naționalitate maghiară ,după care el sa reîntors în țară lui ,eu am decis sa rămân în țară cu copilul din motive bine întemeiate,mama lui în 2021 mă bătut mă strâns de gât cu copilul în brațe și mă incuiat in casa ...el în 2022 in luna decembrie a deschis un proces de răpire internațională de minori ,din care am avut două înfățișari și am pierdut procesul pe motive că pentru copil nu reprezintă un pericol sa se întoarcă în țară unde sa născut ,daca fac recurs ce șanse as mai avea să câștig,sau ce as mai putea face sa nu poată să îmi ia copilul sau dacă pot avea parte de o protecție sau ceva ,va rog din suflet ajutati-ma cumva că nu știu cum să mai cer ajutor,va mulțumesc!
Se judecă în Ungaria, recursul se va judeca tot acolo. Conform legii, copilul trebuie returnat la adresa lui din Ungaria, iar dvs. veţi fi condamnată penal. Pentru a primi o pedeapsă mai mică, duceţi copilul înapoi, aici, legal, nimeni nu vă poate proteja. Pentru comportamentul lui agresiv, tot în Ungaria trebuia să faceţi plângere.
Dacă deschideați dvs prima proces în România sa solicitati stabilirea domiciliului copilului aici, modalitatea de exercitare a autorității parintesti și un program de vizita pentru tata nu se mai ajungea în situația în care va aflati acum.
Nu se mai poate face nimic acum, trebuie sa înapoiați copilul și sa deschideți proces în tara lui de domiciliu deși pentru caz de răpire nu cred ca o sa vi se mai încredințeze vreodată minorul, poate doar program de vizita sa aveți dar și acela o sa fie restricționat.