avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vin și eu cu o situație foarte complicata dacaa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vin și eu cu o situație foarte complicata dacaa puteți ajuta....Am ...

Vin și eu cu o situație foarte complicata dacaa puteți ajuta....Am venit în mai anul trecut în țară cu tatăl copilului,el fiind de naționalitate maghiară ,după care el sa reîntors în țară lui ,eu am decis sa rămân în țară cu copilul din motive bine întemeiate,mama lui în 2021 mă bătut mă strâns de gât cu copilul în brațe și mă incuiat in casa ...el în 2022 in luna decembrie a deschis un proces de răpire internațională de minori ,din care am avut două înfățișari și am pierdut procesul pe motive că pentru copil nu reprezintă un pericol sa se întoarcă în țară unde sa născut ,daca fac recurs ce șanse as mai avea să câștig,sau ce as mai putea face sa nu poată să îmi ia copilul sau dacă pot avea parte de o protecție sau ceva ,va rog din suflet ajutati-ma cumva că nu știu cum să mai cer ajutor,va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 15:31, 10 Februarie 2023
Se judecă în Ungaria, recursul se va judeca tot acolo. Conform legii, copilul trebuie returnat la adresa lui din Ungaria, iar dvs. veţi fi condamnată penal. Pentru a primi o pedeapsă mai mică, duceţi copilul înapoi, aici, legal, nimeni nu vă poate proteja. Pentru comportamentul lui agresiv, tot în Ungaria trebuia să faceţi plângere.
unde ati avut aceste infatisari ?
faceti oricum, recurs.
avocat aveti ?
Dacă deschideați dvs prima proces în România sa solicitati stabilirea domiciliului copilului aici, modalitatea de exercitare a autorității parintesti și un program de vizita pentru tata nu se mai ajungea în situația în care va aflati acum.
Nu se mai poate face nimic acum, trebuie sa înapoiați copilul și sa deschideți proces în tara lui de domiciliu deși pentru caz de răpire nu cred ca o sa vi se mai încredințeze vreodată minorul, poate doar program de vizita sa aveți dar și acela o sa fie restricționat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in cazul in care cel mic are cetățenie maghiara, ... AnaRobin AnaRobin Buna ziua! In cazul in care cel mic are cetățenie maghiara, ca și tatăl, amândoi având și romană, ce probleme pot avea la ieșirea din țara? Poate ... (vezi toată discuția)
Amenintare rapire minor lav345 lav345 Buna seara, Am urmatoarea problema: sunt casatorita cu un cetatean strain ( dubla cetatenie,libaneza si britanica) si avem un copil minor care este cu mine ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copii verso existenta unei hotarari judecatoresti definitive pronuntata in romania CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Cazul este la modul ca exista un proces de rapire internationala de copii care inca nu s-a judecat si intre timp s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)