avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Situație GDPR
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Situație GDPR

Buna ziua,
Va rog daca se poate sa mă indrumati, caz concret.
Sunt angajat la o companie/vânzător.
Un client a lăsat un produs pentru a fi trimis în service. Termenul de 15 zile pt remediere in garanție a fost depășit, clientului i s-a predat după reclamația la ANPC. Eu ca angajat am purtat corespondență cu serv curierat și service-ul autorizat pentru urgentarea primirii produsului. Pot pune la dispoziția persoanei care întocmește răspuns pentru ANPC mailuri-le mele, este corect din punct de vedere GDPR? Aceste mailuri pot fi oferite către ANPC pentru a dovedi că vânzătorul a făcut demersurile pentru rezolvarea situației în termen de 15 zile? Din punct de vedere GDPR este corect să vadă aceste mailuri o alta persoana din companie/șefi/coordonatori pt a se convinge că eu salariat am făcut demersurile necesare? Pot fi oferite ca proba către ANPC?
Mulțumesc mult!
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT FLEISCHER ALINA , Avocat 15:30, 10 Februarie 2023
Da, cu doua conditii
- adresele de email ale vanzatorului, respectiv ale serviciului de curierat sa fie adrese create pe domeniul firmelor angajatoare, destinate purtarii corespondentelor comerciale ( adica sa nu fie adrese private)
- corespondentele sa fie depuse la dosarul ANPC de catre service, prin reprezentant legal sau prin avocat, in cadrul proceduri legale de cercetare a contraventiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs in garantie - termen legal 15 zile LongJohn LongJohn Buna ziua, Recent, am achiztionat un produs de la un magazin online. Dupa o luna, a inceput sa nu mai functioneze corect, astfel ca, l-am trimis in garantie. ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dau in judecata un comerciant care nu respecta clauzele garantiei Andrei Draghiceanu Andrei Draghiceanu As dori sa dau in judecata un comerciant pentru ca mi-a vandut un produs defect in luna octombrie a anului trecut. Am trimis produsul in service la garantie de ... (vezi toată discuția)
Salutare tuturor... sunt in cautare de ajutor cu o mica problema... ... iblast iblast Salutare tuturor... sunt in cautare de ajutor cu o mica problema... societatea a cumparat de la o alta societate, prin comanda telefonica, cu plata prin ... (vezi toată discuția)