avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua , locuiesc împreună cu concubinul la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua , locuiesc împreună cu concubinul la domiciliul lui ...

Buna ziua , locuiesc inpreina cu concubinul la domicilul lui inpreuna cu baietelul nostru de 4 ani , el este recunoscut de tatal dar pe certificatul de nastere al copilului este trecut domicilul lui , nu ne mai întelegem si vreau sa plec de la el dar nu vrea sami dea baiatul , specific ca am unde sa stau la casa mea , nu doreste sami dea copillul sa stea cu mine fiinca e trecut domicilul la el , ce pot face am dreptul sami iau copilul cu mine si sa plec ? Trebuie sal dau in judecata ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti pleca cu copilul si apoi il dati in judecata pt a se stabili locuinta copilului la dvs, sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca si sa va dea pensie.
Puteți deschide proces în instanta prin care sa solicitati ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs chiar și acum cât încă sunteți la concubinul dvs, nu trebuie sa așteptați sa plecați.
Contactați un avocat și o sa va îndrume acesta pas cu pas.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat
Tatăl are dreptul a de opri copilul la domiciliul actual.
Consultati un avocat daca vreti sa va cunoașteți drepturile mai înainte de proces.
Fiecare avocat are stilul sau.

București 2023
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie Brontolo Brontolo Am o fata din prima căsătorie. Acum an stat în concubinaj cu altcineva 8 ani .Avem un băiețel împreună. El nu a mai vrut sa stam și cu fata care acum ... (vezi toată discuția)
As dori custodia copilului, cum sa procedez? Mario09 Mario09 As dori custodia copilului mama fiind plecata la un puf in Austria.copilul are doar 4 luni.cum sa ptocedez? (vezi toată discuția)
Despartire- concubinaj cu minori; violenta in familie Greso Greso Buna ziua. am fost in concubinaj si de multa vreme nu neam intales de mult ma batea dar nam zis la nimeni ca ma fost rusine. Da intro zi mam dus acas si ma zis ... (vezi toată discuția)