avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, prietena mea a comunicat saptamana trecuta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, prietena mea a comunicat saptamana trecuta ca vrea ...

Buna ziua, prietena mea a comunicat saptamana trecuta ca vrea sa plece din chirie unei doarmne proprietare care are dupa parerea mea anumite pretentii exagerate la despartire printre care sa ii dau cu lavabil in casa la un aprartament care nu a fost renovat din anii 80-90.
Imi e frica ca nu o sa isi mai primeasca banii de garantie daca nu facem aceste lucruri. As dori sa intreb daca exista vreo modalitate de a verifica daca contractul este valid. Ea are doar o hartie scrisa de mana in care au semnat ambele parti. Nu exista nici o parafa nici un numar de contract nimic.

Doresc sa verific daca doamna respectiva a inregistrat contractul la ANAF,
In calitate de chirias, am dreptul de a cere o dovada proprietarei cu contractul inregistrat?
Un contract de inchiriere care a fost semnat doar pe foaie este valid?
In caz ca doamna a inregistrat contractul ce se poate intampla cel mai rau daca noi nu ii respectam termini exagerati care oricum nu sunt nici macar in contractul initial scris pe foaie?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:02, 12 Februarie 2023
Contractul este legea partilor.
El este opozabil doar partilor care il semneaza.
Partile semnatare sunt tinute de acel contract ca sa-i respecte clauzele trecute in contract: drepturile si obligatiile.
Inregistrarea la ANAF incumba obligatii pentru proprietar, obligatii care nu au legatura cu chiriasul.
catalin0123 a scris:

ce se poate intampla cel mai rau daca noi nu ii respectam termini exagerati care oricum nu sunt nici macar in contractul initial scris pe foaie?

Nu sunteți obligați să faceți nimic din ce vă cere dacă nu e înscris în contract. Dacă nu vă restituie garanția cu motive absurde contactați un avocat pentru o notificare în acest sens, poate reușiți să o recuperați fără a ajunge în instanță.
Ar fi bine să faceți poze măcar acum - bănuiesc că la mutare nu ați făcut.

Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie proprietar de apartament - inchiriere (nerespectarea indatoririlor) Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua, stau in chirie de 4 luni, iar la completarea contractului s-a realizat o anexa de predare-primire in care am trecut toate probleme imobilului cu ... (vezi toată discuția)
Proprietarul nu vrea sa declare contractul la anaf GNRR GNRR Buna ziua! Sunt student in anul I si locuiesc in chirie cu prietena mea. Totul este bine cu exceptia unui singur amanunt. Doamna proprietar nu vrea sa declare ... (vezi toată discuția)
Probleme vechi cu inundațiile, proprietar nou. cine, ce plătește? giullianna giullianna Buna dimineata! Vreau sa redau o situatie cu care m-am confruntat si astept parerile dumneavoastra. De vreo 2 luni am cumparat un apartament. De aproximativ o ... (vezi toată discuția)