avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1942 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum poate un SRL să nu mai plătească CAS, CASS și ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum poate un SRL să nu mai plătească CAS, CASS și CAM?

Daca am un SRL, cum pot sa nu mai platesc CAS CASS CAM?? Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: nicoletabugeanu , utilizator 15:50, 15 Februarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca asociat unic la un srl și dacă nu doriți sa va angajati pe propria firma cu contract de munca (căci numai pentru venitul salarial se plătesc acele impozite, asa cum le-ati enumerat), singurul venit pe care îl veți putea obține este cel din dividende (dacă firma va avea profit).
Pentru acest tip de venit incasat anual, daca acesta va fi peste minim 6 salarii minime pe economie, va trebui sa depuneți ca persoana fizica declaratia unica și sa plătiți doar contribuție la sănătate.
Multumesc!
SRL-ul nu trebuie sa mai aiba salariati si trebuie depusa o declaratie de scoatere din evidenta ca platitor de taxe salariale
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2023
nicoletabugeanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii roxana.a.g roxana.a.g Daca am un salariu min pe cartea de munca pentru care platesc cas si cass si am un PFA si un SRL, mai sunt obligata sa platesc sanatatea pe PFA sau SRL, ... (vezi toată discuția)
Magazin online emma.dn97@yahoo.com emma.dn97@yahoo.com Buna ziua. Doresc sa îmi deschid un magazin online de haine, mai exact pe Facebook și Instagram. As vrea sa înființez și o firma pentru ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica in cazul in care a luat dividende stela chelner stela chelner Buna ziua O persoana care are PFA si este asociat la o firma are obligatia sa declare dividendele in aceeasi declaratie in cazul in care a luat dividende ... (vezi toată discuția)