Buna ziua ,acum 2 luni de zile am mers cu masina în stare de ebrietate,nu am avut RCA valabil la masina și din nefericire am întrat într o masina parcata.Nu au fost victime decât pagube materiale.A venit politia,m a testat iar în aerul expirat am.avut o alcolemie de 0.74....Între timp am achitat masina omului pe care am distrus-o,asa ca nu imi va mai face plangere. Vreau sa știu cam ce as păți....probele din sânge nu au venit....,îmi va trebui neapărat un avocat?
Art. 336, Cod penal
Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
...
Nu ar strica sa angajati un avocat si sa stabiliti impreuna strategia apararii, poate scapati cu amenda...
Individializarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale. In ceea ce priveste circumstantele reale, nu stati foarte bine, alcoolemia destul de mare, probabil o sa fie undeva in jurul valorii de 1,50 g/l alcool pur in sange si ati produs un accident. Pentru o aparare eficienta, angajati-va avocat specializat si stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.