Bună ziua. Avem un proces de partaj succesoral pe rol, s-a efectuat recent o expertiza, și a rezultat o valoare de 26.000 de euro pentru fiecare dintre cele 2 apartamente supuse evaluării, desi valoarea de piata este de 65000 - 70000 de euro. Temeiul în care s-a evaluat a fost Decretul Lege 61/1990. Am citit pe forum opinia Dvs ca în domeniul imobiliar, evaluarea trebuie realizata la valoarea de piață, iar nu la o valoare derizorie, după un decret de acum 33 de ani. Ce pot sa fac ca să fie luata în calcul valoarea de piață, prin compararea cu prețul cerut de cei care vând apartamente similare pe site-urile de specialitate?
O alta problema a expertizei a fost ca, deși, ca fiu, am o cota de 3/4 dintr-unul dintre apartamente, experta a format lot numai atribuindu-l paratei care are o cota de numai 1/4, și a fost stabilita o sulta derizorie pe care sa mi-o achite, datorita valorii derizorii la care a evaluat apartamentul respectiv (eu am solicitat sa imi fie atribuit mie, avand cota cea mai mare). Va rog frumos sa ma ajutați cu informații, sunt extrem de suparat. Va mulțumesc anticipat!
Numai cu dosarul in fata si cu obiectivele stabilite de catre instanta pentru expertiza, expertul judiciar pe care ati mentionat ca il angajati sa va consilieze, poate sa se pronunte, fara a gresi asupra actelor normative de referinta care pot fi avute in vedere.
Intrebare
sex
Buna ziua
Ma numesc Dragus D. din Galati. Am pe rol un proces de partaj bunuri comune, eu fiind paratul. In stanta a hotarat 50% pentru fiecare si o expertiza ... (vezi toată discuția)