avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua tuturor ! In urma unei succesiuni dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua tuturor ! In urma unei succesiuni dupa decesul sotului ...

Buna ziua tuturor !
In urma unei succesiuni dupa decesul sotului ,instanta stabileste cota parte de 13/16 din imobil pentru sotia supravietuitoare si 3/16 pentru fiica defunctului dintr-o alta casatorie care nu a locuit niciodata acolo.Imobilul a fost dobandit in timpul casatoriei cu sotia supravietuitoare care a solicitat instantei atribuirea definitiva a intregului bun motiv pentru care instanta a stabilit plata unei sulte coresp. cotei de 3/16 din valoarea imobilului pt. fiica defunctului .Desi a fost legal citata de mai multe ori fiica defunctului nu s-a prezentat in instanta declinand tot timpul invitatiile motivand ca este stabilita in strainatate de multi ani si nici nu solicita sulta .Au trecut mai mult de trei ani de la pronuntarea sentintei si ar trebui sa intervina prescrierea sultei .Intrebarea mea este daca pt acest lucru mai trebuie citata fiica defunctului pt declaratii sau renuntare la sulta. Cum trebuie procedat ?Multumesc !
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2023
wizzard68, utilizator
Cel mai recent răspuns: wizzard68 , utilizator 23:28, 13 Februarie 2023
Buna ziua,
Da. Trebuie citată.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in posesie filipa filipa Buna seara! Cum poate intra fiica mea in posesia apartam. mostenit de la tatal sau, cat mai urgent. Este deschis procesul de succesiune impotriva sotiei ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu sulta tatiana28 tatiana28 Buna seara.Printr-o hotarare definitiva si irevocabila din 2008 s-a atribuit bunul imobil cu obligatia de a plati sulta.In 2009 creditorul deschide actiune de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce drepturi are o sotie supravietuitoare asupra partajului ... Marius978 Marius978 Buna ziua, ce drepturi are o sotie supravietuitoare asupra partajului defunctului dintr-o casatorie anterioara (cu imobil) care include si o fiica a ... (vezi toată discuția)