avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare carte funciara

Buna ziua, in 2015 mi-au fost anulate 2 titluri de proprietate in totalitate, inclusiv terenul de sub casa, casa fiind construita acum 50 de ani,pe terenul lasat mostenire de la bunici. Acum primaria ne-a chemat in instanta pentru radierea cartilor funciare cu cheltuieli de judecata pe cale separata. Intrebarile mele sunt urmatoatele:
1.poate renunta primaria la cheltuielile de judecata daca a cerut asta in instanta, ce inseamna de fapt,, pe cale separata?,,
2Daca fac apel in 30 de zile, ce anume as putea sa invoc, adica as putea cere radierea partiala a titlurilor de proprietate, avand in vedere ca e vorba si de pamantul de sub casa, sau cum sa procedez?
3.Am citit despre retrocedarea terenurilor, oare daca il detinem de peste 100 de ani cu acte care ulterior au fost anulate in procesul cu primaria, mai pot cere retrocedarea terenului de sub casa, declaratiile cu martori?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2023
Gheorghita B, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Pe cale separata inseamna ca isi rezerva dreptul ca in cazul in care va castiga, sa deschida un alt proces, separat prin care sa obtina obligarea dvs. la plata cheltuielilor de judecata. Declansarea unui asemenea proces nu este o obligatie ci un drept pentru Primarie, deci, daca considera poate renunta.
Nu s-a inteles in ce stadiu va aflati in procesul actual. Daca inca nu s-a judecat in prima instanta, trebuie sa formulati intampinare cu privire la anularea in parte. Daca s-a judecat, aveti dreptul sa faceti apel in 30 zile de la comunicarea hotararii de fond in care specificati faptul ca titlurile de proprietate cuprind mai multe bunuri si numai cu privire la unele se impune anularea.
Pentru mai multe detalii, trebuie analizate documentele si vazut exact demersul pe care il aveti la indemana in concret in functie de situatia dvs.
Multumesc mult de raspuns.
Noi am pierdut procesul, s-au anulat ambele titluri de proprietate, am achitat cheltuielile de judecata, totul s-a incheiat in 2015.Dar acum am fost instiintati ca s-a deschis alt proces pentru radierea terenurilor din cartea funciara si avem dreptul l-a recurs in termen de 30 de zile. Nedumerirea mea e ce anume as putea preciza in recurs, avand in vedere ca titlurile au fost anulate definitiv in 2015?Se mai poate face ceva pentru a recupera terenul de sub casa?
Si referitor la retrocedarea terenurilor, daca noi am fost in proces cu primaria pt astea 2 titluri, mai este valabila aceasta lege in cazul nostru? Daca da, de ce anume am avea nevoie?
Mii de multumiri!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a putea primi un raspuns corect, trebuie studiate toate actele ce le detineti.
Ar fi bine sa contactati un avocat din localitatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schita topografica modificata, ce se poate face? dmh dmh intr-o resedinta de judet in 1974 am fost expropriati si demolati. Pe o parte a terenului s-au construit cladirile DJTS, iar cealalta parte ramasa fara ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)
Comisia locala evita retrocedarea terenului-contestatie in anulare cornel-victor cornel-victor Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins ... (vezi toată discuția)