avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este valabilitatea concediului de odihna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este valabilitatea concediului de odihna neefectuat în 2022?

Bună seara,
Va rog sa ma ajutați cu o problema.
Angajatorul meu nu vrea să-mi recunoască o parte din zilele de concediu de odihna din 2022 pe motiv că aș avea o restanta și din 2021.
Precizez că în aplicația de pontaj zilele reportate din anul 2021 în 2022 au coincis, dar din 2022 în 2023 nu.
La baza concediului neefectuat au stat tot timpul motivele "lipsa personal" sau "e perioadă de vârf, nu putem acum".
În acest moment mi s-a spus că aceste zile au expirat și că dacă îmi vor aproba superiorii de la centru e posibil să pot beneficia de ele. Există vreo prevedere legală pentru aceasta situație?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2023
Dragos1900, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:02, 14 Februarie 2023
Pentru anul 2021 , angajatorul are obligatia sa vi-l acorde pana la 01.07.2023.

Pentru anul 2022, angajatorul are obligatia sa vi-l acorde pana la 01.07.2024.

Dreptul la CO nu se prescrie.

Cornel Vasile a scris:

Pentru anul 2021 , angajatorul are obligatia sa vi-l acorde pana la 01.07.2023.

Pentru anul 2022, angajatorul are obligatia sa vi-l acorde pana la 01.07.2024.

Dreptul la CO nu se prescrie.

Va rog sa mă ajutați cu un număr de articol de lege.
Mulțumesc mult!
art.144 si art.146 din Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilele de concediu de odihna pe anul anul 2022 sunt valabile ... Magie1 Magie1 Zilele de concediu de odihna pe anul anul 2022 sunt valabile pina in anul 2023 pe 30 iunie,cele din anul 2023 sunt valabile pina in anul 2025 pe 30 iunie,si ... (vezi toată discuția)
Sunt în concediu de boala oncologie 540 zile, handicap grav ... sorinelo sorinelo Sunt în concediu de boala oncologie 540 zile, handicap grav cu însoțitor, începând din 01 08 23, trebuie efectuat total sau poate fi intrerupt pt a lua ... (vezi toată discuția)
Buna seara, angajatorul are dreptul sa ma oblige sa iau intai ... scandurica scandurica Buna seara, Angajatorul are dreprul sa ma oblige sa iau intai toate zilele de concediu aferente 2024 si apoi sa pot lua zilele de concediu ramase neefectuate ... (vezi toată discuția)