avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate primi bunica drept de tutore al nepotului? ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate primi bunica drept de tutore al nepotului? Copilul ...

Cum poate primi bunica drept de tutore al nepotului? Copilul fiind crescut de bunică de la vârsta de 0,3 ani ,mama fiind decazuta din drepturi iar tatăl nu poartă corespondența deci nici un ajutor din partea lui. Copilul are 12 ani acum dar nu poate beneficia de drepturile care i se cuvine ( bursa,ajutor). Se poate rezolva la un notariat dacă tatăl își dă acordul pentru bunica? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: paveldaniela , utilizator 11:29, 16 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine este ca instituirea tutelei să se facă prin instanță.
Vă mulțumesc! Să înțeleg că se poate face actul și la notariat?
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2023
paveldaniela, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ca sa fiti tutore? nu, doar prin instanta
ce poate face tatal e sa semneze un acord sa depuneti dvs actele pt a obtine burse etc.
In instanta cereti copilul in plasament.
Mergeti la dgaspc sa va sfatuiasca.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
Vă mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

ca sa fiti tutore? nu, doar prin instanta
ce poate face tatal e sa semneze un acord sa depuneti dvs actele pt a obtine burse etc.
In instanta cereti copilul in plasament.
Mergeti la dgaspc sa va sfatuiasca.

Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturile primite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fiu tutorele legal al surioarei mele Kincsem Kincsem Am 21 de ani (data nasterii 20.03.1989) sunt studenta in anul 2 si angajata full time in Bucuresti. In decembrie 2009 am pierdut-o pe mama... As vrea s-o aduc ... (vezi toată discuția)
Act de incuviintare tutela cica elena cica elena Ce trebuie sa fac pentru a primi tutela unui nepot cat maica sa e plecata in strainatate?Copilul nu are decat mama.Daca se poate sa imi spuneti ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Moștenirea minorilor: în ce condiții are curatorul special acces la conturile lor bancare? cosming2018 cosming2018 Buna ziua, Am o intrebare, si am nevoie de indicatii, de la cineva care cunoste bine legea si sa imi raspunda pe articole de lege. Cineva care s-a ... (vezi toată discuția)