avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Restituire alocatie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Restituire alocatie minor

Buna ziua, as dori o lamurire. Tatal a parasit domiciliul, minorul a ramas cu mama sa, iar tatal incaseaza de 4 ani de cand a plecat de acasa alocatia de stat a minorului pe cardul sau. L.am dat in judecata si el zice ca este prescrisa cererea de restituire pe 4 ani. Este adevarat ce spune oare, ca se aplica termenul de prescriptie de 3 ani? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vacaru cornelia , utilizator 10:55, 16 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Mama poate cere prin instanta doar pentru 3 ani in urma. Restul e prescris din pacate.
Introduceti cat mai repede actiunea in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine trebuia sa mergeti la ajppis din judetul in care locuiti sa sistati plata alocatiei pe cardul sotului .Dupa divort aceasta va va reveni d-vostra in intregime,si de la data la care a fost sistata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare alocaţie minor Martonze Martonze Mama are autoritate părintească unică şi domiciliul copilului la ea. Tatăl trăieşte în UE şi plăteşte pensie alimentară. Mama se trezeşte cu ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor rezultat din concubinaj adiana_20 adiana_20 Buna ziua. Am trait in concubinaj cu un barbat timp de 3 ani si jumatate. De 4 luni ne-am despartit dar in timpul concubinajului a rezultat un copil. In urma ... (vezi toată discuția)
Custodie minor și pensie alimentara DEEAPAN DEEAPAN Am un băiețel de 10 luni, tatăl lui ne-a părăsit de 3 luni noi nefiind căsătoriți locuiam la mine, ce pot face sa obțin custodia copilului ... (vezi toată discuția)