avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Închiriere fara contract un apartament inca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Închiriere fara contract un apartament inca nedezbatut in successiune

Buna ziua,

Situatia mea este urmatoarea:
Mama mea a murit in urma cu 6 ani. Nu a fost dezbatuta suscesiunea pentru ca fratele meu a tot tras de timp, invocand varii motive.
Intre timp, a murit si tata.
Tot asa, fratele trage de timp. Intre timp, a inchiriat cele 3 apartamente care au apartinut parintilor, fara contract. Mie nu imi comunica nici cine sunt chiriasii, nici cata chirie obtine.
Cum fratele nu vrea sa incepem succesiunea, m-am decis sa contactez eu un notar ca sa incep individual.
Intrebarea mea este cum fac sa recuperez ceea de fratele a obtinut pana acum din chirii?

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:24, 17 Februarie 2023
raluk0207 a scris:

Ați început dvs, dar dacă fratele dvs nu vrea sa colaboreze, sa se prezinte și sa participe la cheltuieli, nu o sa rezolvați nimic singur la notar.
Veți fi îndrumați la instanță.
Mai pe românește: dacă nu aveți cu cine, va pierdeți timpul la notar.

Cred ca oricum, primul pas este notarul. nu pot merge direct in instanta. Am incercat sa rezolv pe cale amiabila cu fratele meu, dar el incerca sa profite cat poate pe urma inchirierii apartamentelor
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2023
MarcelaDanielescu, utilizator
Notarul nu va poate ajuta decât cu eliberarea unei încheieri pentru instanță

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua o murit soacra mea si a avut doi copii .vrem sa facem ... Angi Bardi Angi Bardi Buna ziua o murit soacra mea si a avut doi copii .Vrem sa facem suscesiunea dar cumnatul meu este plecat in Spania am inteles si nu vrea sa vina in tara nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa parintilor Silver1976 Silver1976 Buna ziua, Suntem 2 frati. Parintii au murit acum cateva luni. Eu am locuit in casa cu parintii pana cu putin inainte sa moara ei. Fratele s-a mutat ... (vezi toată discuția)
Succesiune familiara Catalinfreewifigratis Catalinfreewifigratis Buna ziua. Am o mare confuzie in familie. Mama vrea sa imi dea cu act de vanzare cumparare un teren, dar noi suntem 4 frati iar actele sunt pe ambii parinti ... (vezi toată discuția)