avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez intr-o croitorie in Ploiesti...in curind vom fi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez intr-o croitorie in Ploiesti...in curind vom fi mutati ...

Lucrez intr-o croitorie in Ploiesti...in curind vom fi mutati in alt sediu unde mai exista deja o croitorie cu program de la 7 la 15.40...cu o singura pauza de 30 min.....este legal asa cv|? Mentionez ca personal sunt calcatoreasa...adica lucrez 8 ore in picioare...cu abur ...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 17 Februarie 2023
In privinta legalitatii la ce va referiti la program sau la faptul ca in acea locatie mai exista o croitorie?
Am intrebat daca este legal sa am doar 30 min pauza la un program de 8 ore...mai ales ca lucrez cu abur la temperaturi inalte.
Cand puneti o intrebare , scrieti destul de clar .. cunoastem si noi limba romana.

Potrivit Codului Muncii , în cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore program cristinalupu cristinalupu Lucrez la un centru de zi pentru copii ,subordonat Primariei , sunt consilier educatie.In timpul scolii lucrez 4 ore cu copiii din cele 8 de program. In ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa-obligatoriu sau nu andreea.dragan andreea.dragan Buna dimineata! Lucrez de aproximativ 1 an de zile in cadrul unei firme, iar programul de lucru a fost de 8 ore, de la 8-16.00. Saptamana trecut, m-au ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! as vrea sa stiu daca este legal ca un angajator sa aibe pretentia ca salariatii sa lucreze la foc continuu 8 ore din 8 cat este programul zilnic ... (vezi toată discuția)