Bună ziua , eu cu prietenul meu am decis că trebuie să plecăm de la socrii , socrul meu are un teren moștenit (socrul meu ia donat jumătate din teren și jumătate din casa fratelui său) așadar pe acest este și o casa care este împărțită imaginar , jumătatea noastră vrem sa o ridicam făcând o mansarda + vrem sa o lărgim + vrem sa începem sa o izolam , punem gresie , parchet etc . Întrebarea mea este dacă eu fac asta , investesc și ne despartim am dreptul la ceva ? Îmi recuperez banii și bunurile ? Sau ar trebui sa fiu măritată cu el după care dacă am ajunge la divorț as avea dreptul ?
Sunt genul de persoana care vrea sa știe ce ar fi dacă… tocmai d aia și pun aceasta întrebare .
Buna ziua,
Deci prietenul nu are nimic. Totul este pe numele socrilor. Deci, chiar daca va casatoriti si faceti investitia, in caz de divort, nu aveti ce imparti cu sotul (actualul prieten).
Nu exista ”jumatatea noastra”, pentru ca apartine socrului.
Partaj dupa divort.
elena w
Buna ziua. Am divortat recent si acum ma gandesc sa fac si partajul. Daca imobilul unde am stat impreuna cu fostul sot si copilul este trecut pe numele ... (vezi toată discuția)