Buna ziua!
Daca esti lucrator desemnat ssm la o institutie cu peste 250 de lucratori poti fi obligat sa inlocuiesti responsabilul de su ?
Mi a trecut in fisa postului inlocuitor resp. su si ma obliga sa semnez .
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 20 (1) Desemnarea nominala a lucratorului/ lucratorilor pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si
protectie se face prin decizie scrisa a angajatorului.
(2) Angajatorul va desemna lucratorul numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de
munca cu norma intreaga.
(3) Angajatorul va consemna in fisa postului activitatile de prevenire si protectie pe care lucratorul desemnat are
capacitatea, timpul necesar si mijloacele adecvate sa le efectueze.
Se observa ca lucratorul desemnat presteaza activitati din domeniul ssm. Atributiile pe linei de su nu fac parte dintre atributiile din domeniul ssm.
Atributiile pe linie de ssm sunt numai cele mentionate la art.15.
Multumesc!
Am inteles ca lucratorii desemnati trebuie sa aibe decizie dar in lipsa lor cine ii poate inlocui ?
Iar cei care ar trebui sa i inlocuiesca tot prin decizie sau doar prin fisa postului?
Buna ziua!
Am revenit asupra subiectului. Seful meu m a pus sa i scriu o nota cu motivele refuzului meu de a semna fisa de post.
Eu am scris nota dar ca pe o informare privind activitatea in domeniul ssm/su si faptul ca sunt reglementate prin acte normative diferite, nu ca pe un refuz de a semna fisa de post in care erau trecute si atributii de su.
Acum acum mi a spus sa refac nota din care sa reiasa refuzul meu de a semna fisa de post.
Ce mi se poate intampla daca refac nota asa cum vrea seful?
Multumesc!
Ssm si psi
andreea.cobianu
este posibil/legal ca persoana angajata pe postul de inspector SSM sa aiba in fisa postului si atributiile legate de PSI? seful meu vrea sa vada legea in care ... (vezi toată discuția)