avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! Daca esti lucrator desemnat SSM la o ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! Daca esti lucrator desemnat SSM la o institutie cu ...

Buna ziua!
Daca esti lucrator desemnat ssm la o institutie cu peste 250 de lucratori poti fi obligat sa inlocuiesti responsabilul de su ?
Mi a trecut in fisa postului inlocuitor resp. su si ma obliga sa semnez .
Cel mai recent răspuns: ggianina , utilizator 14:56, 13 Martie 2023
Nu am de unde sa stiu ce va decide angajatorul.
Aveti posibilitatea sa actionati in instanta daca vi se desface contractul de munca sau sunteti sanctionata conform ROI al firmei, cu conditia ca angajatorul sa nu fi respectat legislatia in vigoare, respectiv desemnarea lucrator ssm si respectiv desemnarea lucrator psi-su (ma refer la pregatirea tehnica in domeniu, cursuri abilitate in domeniul ssm si psi-su, capacitatea intelectuala a lucratorului, etc.). Daca veti contacta un avocat, acesta va poate consilia contracost.
Modul de contestare a unei decizii de sanctionare pe linie administrativa il gasiti aici: www.avocatnet.ro/articol_635...
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabil desemnat ssm blejoiprahova blejoiprahova Responsabilul desemnat SSM din cadrul unei unitati administrativ teritoriale (comuna) poate avea si alte atributii in fisa postului? (vezi toată discuția)
Responsabil protectia muncii - responsabilitati conducator al locului de munca in domeniul ssm S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Buna, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: De ce calificari are nevoie persoana desemnata responsabil protectia muncii(eu sunt conducator de grup dar in ... (vezi toată discuția)
Ssm si psi andreea.cobianu andreea.cobianu este posibil/legal ca persoana angajata pe postul de inspector SSM sa aiba in fisa postului si atributiile legate de PSI? seful meu vrea sa vada legea in care ... (vezi toată discuția)