avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună, de 9 luni lucrez într-un magazin alimentar, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună, de 9 luni lucrez într-un magazin alimentar, șefa se ...

Bună, de 9 luni lucrez într-un magazin alimentar, șefa se comporta urat cu noi când m-am angajat nu sa făcut nici-un inventar ,acum șefa făcuse un inventar singura în timp ce eu vindeam în magazin , și hop dintr-o data un minus de 5000 de lei , făcând inventar fără colega mea și cu mine , a zis ca nu știe dacă e vina noastră sau vina celor care se ocupa de facturi firma fiind din alt județ, trimițând marfa în fiecare zi, avizanduse marfa care noi nu o primeam , trecând peste fiecare zi în care primeam doar jigniri, și penalizări din orice lucru, azi miam depus demisia și am plecat pur și simplu nu am mai rezistat , ma sunat a zis ca nu e de acord cu demisia și sa merg în preaviz, i-am explicat ca nu o sa mai stau în preaviz la cum se comporta cu mine , și mia zis ca luni la prima ora dosarul o sa meargă în instanta, ce se poate întâmpla?
Plus ca salariul nu ni lau dat pe baza inventarului..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:19, 18 Februarie 2023
Bună seara,

Amenințarea cu instanța e pentru intimidare. Nu poate să facă asta.
Nici în rest nu m-aș teme dacă aș fi în locul dvs. pentru că nu e deloc în regulă ce povestiți. Nu ar putea proba minusul și, legal, nu vă poate imputa paguba pe care spune că ați provocat-o. Dacă la final nu vă primiți banii întregi spuneți-i că îi faceți reclamație la ITM, poate se sperie și vă plătește. Altfel, dacă nu vi-i dă doar instanța vă poate ajuta.

În legătură cu statul (sau nu) în preaviz, citiți acest material:
www.avocatnet.ro/articol_578...

Vedeti pentru motivele care pot conduce la o demisie fara preaviz art.40 alin,.2 C.mun.
ma amenințat ca înaintează dosarul și ca este furt și multe alte intimidari, ca nu o sa ma mai angajez..

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
In instanta nu poate sa mearga decat pe angajarea raspunderii patrimoniale a dvs.. altfel spus, va da in judecata pentru a fi obligata sa platiti acei bani, in situatia in care va castiga procesul.

Daca ar fi spus ca merge la Politie/Parchet , atunci problema ar fi stat un pic mai altfel.

Referitor la neangajare, este doar o afirmatie pentru intimidarea dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri psihice, amenintari Dely30 Dely30 Cat de eficienta este o sesizare cu privire la abuzurile psihice si amenintarile angajatorului ? (vezi toată discuția)
Inventar cu rezultate diferite, declarație de plată minus obținută prin intimidare. cum mă pot apăra? Cryssy.005 Cryssy.005 Buna ziua, abia ce ma angajasem si eu de o luna intr-un magazin sport. Intre timp am devenit alergica la chimicalele alea si mi-am cerut demisia. Sefa mea a ... (vezi toată discuția)
Demisie dana512 dana512 lucrez ca vanzatoare de 4 luni la un magazin cu costume si camasi ptr barbati.sefa mea de magazin mia zis de cateva zile k pana la sfarsitul saptamanii primim ... (vezi toată discuția)