in 1949 unitatea a fost de stat ea a fost privatizata in anul 1996 prin MEBO in momentul infiintariis a fost facut un proces verbal de catre secretarul de partid si cu presedintele de sindicat din aceavreme care au avut sarcina de a stabili locul constructiei nu s a facut alceva nimic au stabilit locul si au construit societatea care a folosit posesia utila publica netulburata si neintrerupta din 1949 ,terenul si constructiile neavind nici o divergenta cu nimeni in toata aceasta perioada de altfel societatea este inprejmuita cu garduri din beton eu ma refeream la legea 58/1974 si 59/1974 daca au intrerupt prescriptia achizitiva de 30 ani sau aceste legi nu intrerup prescriptia achizitiva astept raspuns pe forum
Nu am inteles prea bine situatia de fapt expusa, insa va pot spune ca Lega 58 si 59/1974 nu mai este de actualitate. Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit printr-un recurs in interesul legii ca cele doua legii nu pot intrerupe termenul de prescriptie achizitiva.
Situatia juridica a terenului este importanta pentrua sti cu cine da va judecati. La momentul actual instantele cer ca aceste actiuni in uzicapiune sa fie in contradictoriu cu posesorii neproprietari si obligatoriu cu adevaratul proprietar sau in lipsa acestuia cu mostenitorii acestuia.
Daca nu cunoasteti adevaratul proprietar sau mostenitorii acestuia si nu aveti titlul acestuia sau acestora..actiune dvs. va fi respinsa.
Nu poti sa formulezi o actiune in uzucapiune incontradictoriu cu oricine. Puteti sa aveti si 40 de ani. Simpla posesie nu echivaleaza cu indeplinirea conditiilor prev de art.1879-1890 C.civil privind dobandirea dr. de proprietate prin uzucapiune.
Aceasta modalitate de dobandire a dr. de proprietate este una dificila, ins sensul ca poseseia trebuie sa indeplineasca anumite cerinte, continua, publica si sub nume de proprietar. Dar nu este de ajuns. Sunt si alte conditii asa cum vi le-am prezentat mai sus...care trebuiesc indeplinite cumulativ. Daca lipseste una dintre ele, actiunea va fi respinsa.
Va recomand sa contactati un avocat care pledeaza pe civil. Este o actiune grea si riscanta. Adica ce se risca? Pai taxa de timbru(la valoarea bunului), onorariu expert si onorariu avocat.
Oricum va doresc succes!
p.s. Mai trebuiesc cateva amanunte sa puteti fi ajutat cu idei.
~ final discuție ~