avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimb de proprietati cadru legal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimb de proprietati cadru legal

Buna ziua !

Proprietarii unui imobil ( cumparat cu legea 112 ), in care primaria are o cota parte si au fost evacuati din cauza prabusirii unui perete de la parter, sunt pusi in situatia de a cheltui sume imense pt expertizare si consolidare.
Intrebarea mea este daca exista varianta legala ca proprietarii sa propuna primariei un schimb de proprietati, adica primaria sa devina proprietara pe tot blocul, iar fiecare proprietar sa primeasca un apartament in functie de valoarea locuintei detinute.
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Aelissa , utilizator 14:31, 19 Februarie 2023
Nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns ?
1-Utilizatorii pot primi raspuns la subiectele deschise prin bunavointa participantilor la forum care nu sunt obligati sa raspunda si isi exprima opinia benevol,conditionat de natura subiectului si de timpul la dispozitie
2-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati succesiv mai multe topicuri cu subiect identic
www.avocatnet.ro/forum/discu...
adica primaria sa devina proprietara pe tot blocul, iar fiecare proprietar sa primeasca un apartament in functie de valoarea locuintei detinute.

Varianta propusa de dv necesita o birocratie apreciabila si greu de parcurs
Ar trebui sa se faca studii de amortrizare proprietati,demersuri pentru transfer drept de proprietate bunuri imobile cu costurile aferente
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @Aelissa , dvs. - fireste - puteti propune Primariei un asemenea schimb , o propunere nu are cum sa fie ilegala , dar cred ca sunt slabe ( spre nici una ) sperante ca aceasta sa accepte . Dvs. , atunci cand ati cumparat respectiva proprietate ,ati luat-o cu bune si rele , asa cum era , ceea ce - probabil - s-a reflectat in pret . E normal ca fiecare proprietar sa-si plateasca orice reparatie pentru stricaciunile aparute la bunul sau , chiar daca au aparut ca urmare a vechimii acestuia . Ceea ce dvs. propuneti ar fi ca Primaria sa preia costurile , iar dvs. proprietarii sa ramaneti cu proprietate echivalenta intacta , ori - asta nu e rezonabil . O asemenea cheltuiala ar trebui aprobata de Consiliul Local , si ar fi suportata din taxele si impozitele platite de concetatenii dvs. in cu totul alte scopuri , nicidecum in folosul si beneficiul dvs. , a celor pagubiti de intamplare . Credeti ca acesta - CL- ar vota asa ceva ? Si Curtea de Conturi , care verifica legalitatea cheltuirii fiecarui leu de catre primarii , ar avea multe de spus ... Primaria are obligatia sa intretina patrimoniul pe care il are , prin urmare va plati reparatiile proportional cu cota pe care o detine , nimic mai mult . Deja ati fost ajutati , ca spuneti ca ati fost relocati , Primaria nu v-a lasat sub cerul liber ... E doar parerea mea , a unui ne-jurist .
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2023
CHKa, utilizator
Mulțumesc pt răspunsuri !
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2023
Aelissa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertize topografice Anatol2017 Anatol2017 Buna ziua, Am un proces de sase ani pe fond funciar. Pe scurt, imi lipsesc 124 mp de intravilan. Cheia problemei este o cale de acces aflata in capul parcelei ... (vezi toată discuția)
Am un fiscal mai vechi si toate actele la masina, pot trece masina pe numele meu cu fiscalul vechi si fara contract v-c? Burlacu CC Burlacu CC Am un fiscal mai vechi si toate actele la masina Burlacu CC Utilizator 09:45, 9 Mai 2018 Dar nu am contract de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Calculare penalitati Maia7 Maia7 Buna ziua, imi puteti spune daca de la 01 ianuarie 2018 calcularea penalitatilor la intretinere se face dupa 20 de zile de la afisarea listei de plata? Stiu ca ... (vezi toată discuția)