avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca, in cazul in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca, in cazul in care mi-a ...

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca, in cazul in care mi-a expirat permisul de conducere (terminare valabilitate fara a solicita preschimbare), acesta se considera anulat de drept? Mentionez ca dupa expirare am dobandit un permis de conducere in alt stat si doresc sa stiu daca sunt in regula cu legislatia intrucat este interzisa detinerea simultana a doua permise emise in state diferite.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:43, 19 Februarie 2023
Da, este amendata contraventional detinerea simultana a doua permise de inmatriculare :
Articolul 102
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
............................
8. deținerea simultană a două permise de conducere naționale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină;
[ link extern ]
Nu am gasit /nu stiu vreo procedura oficiala de predare permis la DRPCIV. Daca nici ei nu stiu si nu va ajuta, puteti incerca urmatoarea varianta. Conduceti in continuare, in Romania, cu cel emis aici, pina va e retinut de politia romana si sunteti amendat pentru ca e expirat.

Dupa aia nu mai detineti 2 permise. Unul e "detinut" de DRPCIV.
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat in romania - obtinerea unui nou permis in ue antonioli_yo antonioli_yo buna ziua.daca am permisul suspendat din 2009 in Romania imi pot obtine altul in UE.multumesc (vezi toată discuția)
Permis suspendat viteza stelianacorla stelianacorla Mi-a fost suspendat permisul pt. 90 zile cu dovada 15 zile.Din motive obiective nu pot sustine examenul 13/15 si nici nu am facut contestatie.Lucrez in ... (vezi toată discuția)