avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat timp durează o succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat timp durează o succesiune?

Tatăl meu a decedat în septembrie 2022, iar în octombrie eu, mama și fratele meu ne-am prezentat la notar.
Suntem cu toții de acord cu acceptarea succesiunii și am semnat fiecare declarațiile aferente.
E vorba de un apartament cu 2 camere aflat într-un județ și o casă cu curte într-un sat din alt județ. Toată documentele proprietăților le-am dat notarului.
Deținea și un cont curent și unul de economii. I-am furnizat notarului extrasele de cont.
Acestea sunt toate proprietățile pe care le avea.
Întrebarea mea este cat timp poate dura o succesiune? Pt că au trecut 4 luni, fara sa ni se mai ceara alte acte (pt că oricum le-am dat pe toate), iar notarul ne spune că dosarul este in lucru, și atât.
Are ceva de câștigat notarul din tărăgănarea procesului?
As putea sa mă adresez unui alt notar sau risc sa aștept din nou alte peste 4 luni?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:06, 19 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vreo 3 săptămâni a fost perioada sărbătorilor și alte zile libere.
Apoi, certificatul de atestare fiscala de la Primarie și cel de la ANAF se eliberează la cererea notarului, cam in 1-2 săptămâni.
Probabil mai are și alte dosare succesorale programate. Dureaza in functie de stilul de lucru al biroului, de practica zonei, de colaborarea cu alte instituții si de modul de organizare al activității.
Sunați și întrebați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters471661 ContSters471661 Buna ziua. In data de 14 aprilie 2018 am depus la notar actele necesare pt dezbaterea succesiunii in urma decesului tatalui meu. Am platit taxele pt Cadastru, ... (vezi toată discuția)
Sunt 5 ani de la decesul tatalui meu (sunt copil unic). in tot ... Liana Lovinescu Liana Lovinescu Sunt 5 ani de la decesul tatalui meu (sunt copil unic). In tot acest timp, eu nu am fost in Romania (unde a decedat). El era recasatorit (sotia nu e mama mea). ... (vezi toată discuția)
Succesiune ,moșteniri am depus actele pentru succesiune acum 3 saptamani la notariat,mi ... Cody69 Cody69 Am depus actele pentru succesiune acum 3 saptamani la notariat,mi s a spus ca dureaza foarte mult verificarile si nu depind de ei ,in schimb au insistat foarte ... (vezi toată discuția)