avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Am de luat concediu de odihna 25 de zile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Am de luat concediu de odihna 25 de zile din 2020, ...

Buna ziua. Am de luat concediu de odihna 25 de zile din 2020, 30 de zile din 2021, 30 de zile din 2022 si cele de anul in curs. dupa cum se vede nu este nici o sansa sa primim nici anul asta concediul de odihna. Ce este de facut? Nu ni s-a acordat concediul din lipsa de personal, nu din cauza ca nu am vrut noi sa luam . Am putut lua doar cate o zi sau cel mult doua, dar cand am mers la lucru a trebuit sa facem si munca pe care nu a efectuat-o nimeni in lipsa noastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 22 Februarie 2023
În ce sector lucrați, bugetar sau privat.
Angajat la stat; Posta Romana.
Neacordarea zilelor de CO salariului poate face obiectul unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social.

Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am restanta 27 de zile de concediu neefectuat . firma la care ... Lcvt Lcvt Am restanta 27 de zile de concediu neefectuat . Firma la care lucrez n-ea pus sa planificam CO la începutul anului 2020 și 2021, dar nu sa ținut cont de ... (vezi toată discuția)
Cum procedez daca angajatorul nu îmi acordă concediu de odihna ... ELENA1234567890 ELENA1234567890 Cum procedez daca angajatorul nu îmi acordă concediu de odihna și îmi refuza constant cererile ? Am 35 de zile de concediu în total și pe anul trecut și ... (vezi toată discuția)
Refuzul concediu odihna nely1953 nely1953 Daca concediul de odihna nu o fost programat de angajator si am cerut concediu de odihna fractionat ( 10 zile) si am platit un bilet intro statiune turistica ... (vezi toată discuția)