avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,cum se poate deveni proprietarul unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,cum se poate deveni proprietarul unui teren, când ...

Bună ziua,cum se poate deveni proprietarul unui teren, când casa părintească există pe el de 43 de ani, și părinții au act de proprietate asupra imobilului.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:05, 22 Februarie 2023
Imobil inseamna teren cu sau fara constructii. Asadar din cele spuse de dvs parintii dvs sunt proprietarii terenului si a casei.
Pe teren se poate invoca uzucapiunea.
Trebuie mers la avocat cu actele pentru lamuriri exacte.
Se pot cauta si alte variante.
Nu este ceva atat de simplu precum pare.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru uzucapiune Geolife35 Geolife35 Dețin titlu de proprietate asupra unui teren extravilan, care aparține bunicului meu. Familia mea plătește toate dările pentru acest teren de la decesul ... (vezi toată discuția)
Urzupaciune Lili Maioru Lili Maioru Buna ziua, in urma decesul parintilor in anul 2005 ,eu locuiesc in casa parinteasca, platesc impozit pe casa si teren, doar ca parintii nu au avut act de ... (vezi toată discuția)
Act de mana din 1974, valabilitate dobresenciucp dobresenciucp Daca in 1974 sa incheiat un act de mana vanzare-cumparare pe baza de martori si Cod Numeric Personal ; in ziua de astazi in istantele de judecata actul ... (vezi toată discuția)