avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine repara termoizolatia exerioara, proprietarul sau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine repara termoizolatia exerioara, proprietarul sau asociatia?

Termoizolarea, anveloparea exterioara (mai exact repararea unei parti din aceasta pe un singur perete al blocului, acolo unde a aparut o problema, o avarie) trebuie considerata ca fiind problema intregului bloc si reparata pe cheltuiala asociatiei de proprietari, sau e problema proprietarilor repectivi, si trebuie sa faca reparartiile necesare pe cheltuiala proprie?
Asigurarea locuintei credeti ca acopera si daunele survenite pe suprafata exerioara a peretilor perimetrali locuintei?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
Anca Puma, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 17:35, 23 Februarie 2023
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de imobil de locuit in comun
Exteriorul condominiului reprezinta parte comuna,asigurarea starii tehnice a acestuia intrand in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari care are obligatia sa execute reparatiile necesare in acest sens existand fondul de reparatii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine a executat termoizolatia?
Există autorizație?
Unii proprietari executa pe cont propriu.
Astfel se poate lua și amendă de la primarie pentru lucrările fără autorizație.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fațada exterioara---parte comuna sau nu? D. M. D. M. Bună seara! Fațada exterioara a unui bloc constituie parte comuna? Oare la asta se refera exprimarea \"pereții perimetrali\" care apare la litera b) din ... (vezi toată discuția)
Important! irinucairinuca23 irinucairinuca23 Buna ziua ! Sunt proprietara al unui ap la etajul 4/4. Acum se face lucrare de hidroizolatie la membrana. Asociatia nu a aprobat si termoizolatia ... (vezi toată discuția)
Izolare termica a apartamentului geta5 geta5 Locuiesc pe scara A intr-un bloc cu 4 scari, scarile A si D au cite 10 apartamente (apartamente cu 3 si 4 camere) si scarile B si C au cite 20 apartamente ... (vezi toată discuția)