avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Punct de lucru mutat in alta localitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Punct de lucru mutat in alta localitate

Buna ziua,
Daca inainte de ccc societatea pentru care lucram avea punctul de lucru in București apoi l a mutat in alta localitate, la terminarea ccc ce optiuni/drepturi as avea? Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2023
matlee, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:18, 24 Februarie 2023
Aceasta era si nedumerirea mea, cel mai probabil ar putea sa imi ofere vechiul post stiind clar ca nu voi putea face naveta.
Exista posibilitatea unui șomaj?
Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Mutarea tot o desfiintare inseamna ... Nu are niciun drept sa ceara demisia ... demisia este un act unilateral , daca dna nu isi da demisia , atunci ce va face angajatorul?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu scrie nicaieri ca trebui sa va acorde acelasi post ... concedierea in baza art.65 C.mun. va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.
In concluzie, pentru ca punctul de lucru s a mutat nu exista nici o obligatie din partea angajatorului. Am crezut ca există o lege prin care este apărata persoana ce revine din ccc, prin care angajatorul este obligat să ii asigure un post in cadrul societății.

Cornel Vasile a scris:

Nu scrie nicaieri ca trebui sa va acorde acelasi post ... concedierea in baza art.65 C.mun. va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.

Este art.10 alin.8 din Legea 202/2002 , dar exista, potrivit OUG 111/2010, posibilitatea ca dupa revenirea din CCC sa fiti concediata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminare cic olgutza_83 olgutza_83 Buna ziua, Pe data de 31 ianuarie se termina concediul de cresterea copilului, iar pe 1 feb tb sa incep lucrul. Am fost anuntata de cei de la firma la care am ... (vezi toată discuția)
Sunt in ccc. s-a desfiintat punctul de lucru. ce drepturi am? adriana1908 adriana1908 Buna ziua! Am si eu o intrebare: momentan sunt in concediu de crestere a copilului, firma la care am lucrat si-a desfintat punctul de lucru unde am lucrat eu ... (vezi toată discuția)
Reanceperea activității după ccc Doinadoina38 Doinadoina38 Sunt angajata a unei firme cu sediul în București dar care are puncte de lucru în toată țara, momentan eu sunt în ccc , eu am activat în funcție la o ... (vezi toată discuția)